Nämä ovat maailman erikoisimmat nettideittisivustot

Jos pettäjille tarkoitetut nettideittisivustot eivät enää hätkähdytä, ravisuttaako tieto, että maailmalla on deittailusivustoja muun muassa eri sukupuolitaudeista kärsiville? Ashley Madison -sivuston maajohtaja Timo Uusi-Kerttula paljastaa, minkälainen nettideittisivusto voisi toimia Suomessa.

Sukupuolitaudit, upea ulkonäkö tai vaikkapa raha voivat asettaa rajoitteita uuden kumppanin hakemiselle. Osa nettideittailijoista haluaa kertoa avoimesti sairaudestaan, toiset taas haluavat deittailla vain ihmisiä, jotka täyttävät heidän kriteerinsä. Onneksi maailma on pullollaan nettideittailusivustoja, joissa voi etsiä seuraa juuri tietynlaisista ihmisistä.

– Nämä palvelut perustuvat sille tosiasialle, että suosituimmilla nettideittipalstoilla mutkat vedetään ikään kuin suoriksi. Omanlaisensa kumppanin etsiminen voi olla silloin vaikeaa, Ashley Madisonin maajohtaja Timo Uusi-Kerttula sanoo

Suomessa eniten kohua ovat aiheuttaneet varatuille tarkoitetut nettideittisivustot Ashley Madison ja Victoria Milan. Erikoisimmat palvelut puuttuvat, mutta seuraa voi hakea suomen kielellä ainakin uskovaisten Kotisaman Deitistä tai seksuaalivähemmistöille suunnatusta Qcruiserista.

Puumanainen etsii seuraa

Uusi-Kilpolan nmukaan monenlaiset nettideittipalvelut voisivat toimia Suomessa.

– Ongelmana on rahoitus. Nettideittipalvelu vaatii toimiakseen aikamoisen määrän porukkaa, jotta muun muassa käyttäjien turvallisuus voidaan taata, Uusi-Kerttula sanoo.

Maailmalla tunnettuja sivustoja ovat Uusi-Kerttulan mukaan muun muassa puumanaisille tarkoitettu cougarlife.com, jossa vanhemmat naiset etsivät itselleen nuorta miesseuraa ja establishedmen.com, jossa elämänkumppania hakevat pitkälle elämässään päässeet miehet.

– Sugardaddy.com on sen sijaan tarkoitettu naisille, jotka etsivät rahoittajaa esimerkiksi opiskeluilleen. Tämä voi tietysti mennä jo vähän muualle kuin deittailun puolelle, Uusi-Kerttula kertoo.

Kaltaistansa seuraa etsivät myös urheilulliset, ikäihmiset, introvertit, herpestä sairastavat, hiv-positiiviset tai vaikkapa kauniit ihmiset. Pirstaloituneessa maailmassa jokaiselle näyttää olevan tarjolla jotakin.

Lue myös:

AVA/Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat