Nämä ovat Amerikan snobahtavimmat kaupungit

Vaaditko lomaltasi tyyliä, kulttuuria ja ensiluokkaisia ravintoloita? Näissä kaupungeissa ei tarvitse nyrpistellä nokkaansa.

Travel + Leisure valitsi Amerikan snobahtavimmat kaupungit. Listalle pääsivät kaupungit, joissa on erityisen paljon nuivia ja hienostelevia ihmisiä sekä korkealuokkaista shoppailu- ja kulttuuritarjontaa. AVA esittelee listalle päässeistä kaupungeista kymmenen.

1. San Francisco

San Francisco on kuuluisa, paitsi hyvistä ravintoloistaan, myös homoystävällisyydestään. Kaupunki on niin ikään täynnä trendikkäitä putiikkeja ja gallerioita. Jos haluat ruokailla sanfranciscolaiseen tapaan, tsekkaa vaikkapa Hayes Valleyssa sijaitseva Absinthe Brasserie & Bar, joka tarjoaa maittavaa ruokaa - ja tietenkin vahvaa absinttia.

2. New York

Aina elossa olevassa New Yorkissa on vireä teatteri- ja taidekenttä. Newyorkilaiset ovat kuuluja myös tyylitajustaan. Jos kaipaat säpinää, lähde vierailulle Williamsburgiin, joka on tunnettu näyttäytymispaikka. Brooklynin Greenwood Park sopii rauhallisemmasta menosta nauttivalle.

3. Boston

Opiskelijakaupunki Bostonissa on hienostunutta tunnelmaa. Paikalliset ovat kuuluja niin akateemisuudestaan kuin rakkaudestaan vanhan koulukunnan kulttuuriin, kuten sinfoniaan. Kokeile elämää bostonilaiseen tyyliin pistäytymällä hienostuneissa kirjakaupoissa Grolier Poetry Bookshopissa ja Schoenhof’s Foreign Booksissa Harvard Squarella.

4. Minneapolis

Minneapolis on tunnettu indiemusiikkia kuuntelevista hipstereistään, siisteydestään ja hienoista ulkoilumahdollisuuksista. Vieraile vaikkapa Chain of Lakes -järven ympäristössä, jossa ihmiset patikoivat, melovat ja jääsurffaavat talvisin.

5. Santa Fe

Lounaisessa Yhdysvalloissa sijaitsevan New Mexicon osavaltion pääkaupunki Santa Fe on taiteenystävien paratiisi. Äänestyksessä se keräsi pisteitä nimenomaan kulttuurielämystensä ja museoidensa takia. Vieraile vaikkapa Canyon Roadin viehättävissä gallerioissa ja putiikeissa.

6. Seattle

Kahvin ja teknologien ystävien Seattle on tunnettu myös jännittävistä museoistaan, kuten ilmailuun keskittyneistä Museum of Flightista ja Everett’s Flying Heritage Collectionista.

7. Chicago

Chicagon on kuuluisa teatterikentästään. Tutustu vaikkapa Chicagosta lähtöisin olevaan The Second City -komediaan tai iO Chicago Theaterin improvisaatioesityksiin.

8. Providence

Hienostuneeseen makuun tottuneen ei kannata ohittaa Providencea, joka on kuuluisa niin kahvilakulttuuristaan kuin performanssitaiteestaan.

9. Washington D.C

Washington D.C:n ihmiset äänestettiin koko Amerikan epäystävällisimmiksi, mutta kulttuurikenttä on kaupungissa silti ensiluokkaista. Ilmaista tekemistä on runsaasti. Esimerkiksi Smithsonian-museokokonaisuuteen ei pidä maksaa pääsymaksua lainkaan. Jos haluat syödä hyvin, kokeile etnistä ruokaa tarjoavaa Rasika West Endiä, joka on myös Michelle Obaman suosikki.

10. Charleston, SC

Yli puolet Charlestonin asukkaista oli aikoinaan orjia ja jotain tästä surullisen herraskaisesta asenteesta on yhä aistittavissa kaupungissa. Onneksi Charleston on kuuluisa myös antiikkiputiikeistaan, design-liikkeistään ja romantiikasta.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja