Nämä NHL-tähtipelaajat uhkaavat kokea Sebastian Ahon kohtalon – Patrik Laine oli jo vihjailun kohteena!

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Videolla juttua Sebastian Ahon uudesta sopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä kesän kuumin puheenaihe on liittynyt nuoriin tähtihyökkääjiin ja heille mahdollisesti tehtäviin sopimustarjouksiin. Sebastian Aho oli jo kohun keskellä, kokeeko jopa toinen suomalainen saman?

Aho päätyi isosti kiekkomedian pyörityksen kohteeksi heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä, kun Montreal Canadiens tarjosi hänelle sopimusta. Rajoitetulle vapaalle agentille tehtävää tarjousta kutsutaan termistön mukaan offer sheetiksi.

Carolina Hurricanes päätti lopulta vastata tähän, minkä myötä Aho jatkaa Hurricanesissa.

Mutta voisiko joku toinen nuori tähtihyökkääjä olla samanlaisen tempun kohteena?

Listasimme viisi potentiaalisinta nimeä niin seurojen palkkakattotilanteiden kuin jo lehdistössä pyörineiden väitteiden perusteella:

5. Brayden Point, Tampa Bay Lightning

Lista alkaa nimestä, jolle on jo tehty sopimustarjous, tuloksetta. The Fourth Periodin David Pagnottan ja Sportsnetin Elliotte Friedmanin mukaan Montreal Canadiens teki tarjouksen Pointille, joka kuitenkin hylkäsi tämän. NHL:ssä systeemi toimii niin, että rajoitetuille agenteille voi tarjota sopimusta, mutta itse virallinen offer sheet toteutuu vasta siinä vaiheessa, kun itse pelaaja on hyväksynyt tarjouksen. Aiemmin Sebastian Aho hyväksyi Canadiensin tarjouksen, Point taas ei. Lightningin kannalta tämä oli ilouutinen, sillä potentiaalinen tarjous olisi voinut laittaa seuran kiperään paikkaan tiukan palkkakattotilanteen takia. Point nakutti viime kaudella 79 runkosarjaotteluun peräti tehot 41+51=92. Hyvin todennäköistä on se, että kanadalaishyökkääjä jatkaa NHL:n kärkiseuroihin kuuluvan Lightningin riveissä.

4. Kevin Labanc, San Jose Sharks

Potentiaalisten nimien kohdalla katseet ovat kääntyneet myös länsirannikolle päin. San Jose Sharks onnistui tekemään pitkät jatkot niin ruotsalaistähden Erik Karlssonin kuin nuoren sveitsiläistähden Timo Meierin kanssa. Sharks on kuitenkin lähestymässä kovaa vauhtia palkkakattorajaa, eikä se ole tehnyt ratkaisuja vielä muun muassa kokeneiden Joe Thorntonin ja seuraan huhutun Patrick Marleaun kohdalla. Samassa yhteydessä Sharksilla on iso pähkinä purtavana 23-vuotiaan Lebancin kanssa. Monipuolinen ja työläs laituri Labanc nakutti viime kaudella 56 (17+39) tehopistettä. Sharks ei pysty tarjoamaan aivan mahdottomia summia, mikä on nostattanut spekulaatioita potentiaalisesta offer sheetistä.

3. Kyle Connor, Winnipeg Jets

Sitten Winnipegiin niin että pauke kuuluu. Suomalaisten kannalta mielenkiinto kohdistuu Patrik Laineen tilanteeseen, mutta samalla iso kysymysmerkki pyörii myös jenkkihyökkääjän Connorin yllä. 22-vuotias Connor on vakiinnuttanut asemansa Jetsin tärkeimpien hyökkääjien joukossa. Viime kaudella tuulennopea laituri nakutti jopa kovempaa jälkeä kuin Laine, kun hän iski 82 runkosarjaottelussa tehot 34+32=66. Connorin nimi on ollut isosti esillä potentiaalisen offer sheetin kohdalla.

2. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Vaikka vielä muutama viikko sitten Connor vaikutti olevan potentiaalisempi ehdokas sopimustarjouksen kohteeksi, on nyt Laine kiilannut jenkkihyökkääjän edelle. The Fourth Periodin toimittaja David Pagnotta kertoi seurojen olevan Laineen kintereillä, eli, suomalaishyökkääjälle on kaavailtu sopimustarjousta. Pagnotta mainitsi tässä yhteydessä Montreal Canadiensin, joka potki jo aiemmin Sebastian Ahon renkaita. Laine, 21, on noussut jo NHL-uransa alkuvaiheilla koko sarjan vaarallisimpien maalintekijöiden joukkoon. Oma mielenkiintoinen pyörittely Laineen kohdalla liittyy siihen, että osuvatko hänen ja Jetsin näkemykset tulevasta palkasta lainkaan lähelle toisiaan. Muun muassa Pagnotta on vihjannut siihen, että osapuolten välillä olisi isoja näkemyseroja.

1. Mitch Marner, Toronto Maple Leafs

Isoin pyörittely on kuitenkin kohdistunut NHL-sirkuksen ykköskaupunkiin, kaiken keskittymään, Torontoon. Kanadalaishyökkääjän Marnerin kohdalla offer sheetiä on pidetty lähestulkoon varmana. Muun muassa New York Islandersin on huhuttu kaavailevan kyseistä liikettä. Marner, 22, on monella tapaa mielenkiintoinen tapaus, sillä esimerkiksi viime kaudella hän osoitti kyvykkyyttään, iskemällä 82 runkosarjaotteluun hurjat 94 (26+68) tehopistettä. Isoin ongelma ja samalla isoin huhukohde liittyy Maple Leafsin tiukkaan palkkakattotilanteeseen. Erinäköisistä kikkailuista huolimatta Maple Leafs olisi vaikeuksissa, mikäli Marnerille tarjotaan selvästi yli 10 miljoonan dollarin vuosituloilla varustettua sopimusta muualta. 

Lue myös:

    Uusimmat