Nämä kuusi uutta autoa tarjoavat eniten vastinetta rahalle – minkä valitsisit itse?

Vuoden auto Suomessa 2023 – tässä kuusi parasta 0:38
Mikä valitaan Suomen parhaaksi uudeksi autoksi? Tässä kuusi parasta vaihtoehtoa rahoillesi. Kuvat: Jari Kohonen

Vuoden auto Suomessa -kilpailun tämän vuoden finalistit on valittu. Artikkelin yläpuolella olevalla videolla kuusi autoa, jotka tarjoavat autotoimittajien mielestä eniten vastinetta suomalaisten rahoille.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Vuoden auto Suomessa -kilpailu on edennyt toiselle kierrokselle. Tittelistä lähti taistelemaan 30 tänä vuonna esiteltyä autouutuutta, joista kymmenen oli täyssähköautoja.

Valinnan tekevä Auto- ja liikennetoimittajat ry kertoo tiedotteessaan, että tämän vuoden ehdokkaista ainoastaan neljä on suunniteltu pelkästään polttomoottorilla käyviksi. Kolmeen autoon sähkömoottori on tulossa vaihtoehdoksi parin vuoden kuluessa.

Ehdokkaista halvimmat maksavat alle 20 000 euroa. Toisesta päästä löytyvät kaikkein arvokkaimmat mallit maksavat yli kymmenkertaisesti.

Mikä tarjoaa eniten vastinetta rahalle?

Kaikkein tärkein valintakriteeri Vuoden auto Suomessa 2023 -kilpailussa on rahalle saatava vastine, mutta jokainen tuomari saa määritellä sen haluamallaan tavalla.

Ensimmäisellä kierroksella tuomarit valitsivat uutuuksien joukosta kuusi omasta mielestään parasta autoa. Eniten pisteitä keränneet autot pääsivät finaalikierrokselle, joka järjestetään 16. marraskuuta. Voittaja julkistetaan perjantaina 16. joulukuuta.

Skoda on vienyt voiton kolmena edellisenä vuotena, kun sekä Enyaq, Octavia että Kamiq kruunattiin peräjälkeen vuoden parhaaksi uudeksi autoksi Suomessa. Myös tällä kertaa finaalissa on taistelemassa yksi Skoda.

Voit katsoa kaikki tämän vuoden finalistit artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Lähde: Auto- ja liikennetoimittajat ry

Lue myös:

    Uusimmat