Naiset ovat puhuneet: Tässä on maailman paras auto – "Useimmilla perheillä on varaa"

Naiset valitsivat maailman kuusi parasta autoa 0:47
WWCOTY-kilpailun finaalissa oli kuusi autoa. Katso videolta, mitkä autot ovat naistoimittajien mielestä luokkiensa parhaat.

Naistoimittajien mielestä maailman paras auto vuonna 2022 tulee Ranskasta.

Women's World Car of the Year (WWCOTY) -arvonimi menee tänä vuonna Peugeotin uudelle 308:lle.

Vuosi sitten esitelty ranskalaisauto raivasi tiensä voittoon 65 uutuusmallin joukosta. Ennen kokonaiskilpailun voittoa Peugeot 308 pokkasi naispuolisten autotoimittajien muodostamalta raadilta paras kaupunkiauto -tittelin.

Tänä vuonna kaikki autot laitettiin samalle viivalle käyttövoimasta riippumatta ensimmäistä kertaa WWCOTY-kilpailun historiassa, eikä sähköautoille ollut enää omaa kategoriaansa.

– Sähköautot pärjäsivät hyvin ja nousivat loppukilpailuun, mutta koko kisan voittoon eivät pelkät sähkövoimat riittäneet. Peugeot 308 on sähköistymisen tiellä, mutta myös polttomoottorivalikoimaa on kehitetty sopimaan laajan käyttäjäryhmän tarpeisiin, toteaa Suomea tuomaristossa edustanut autotoimittaja Mervi Varonen.

Näin voittaja valittiin

WWCOTY ei valitse parasta autoa sen enempää naisnäkökulmasta kuin muutkaan kilpailut miesnäkökulmasta, vaan valintakriteereihin kuuluvat niin ajettavuus, turvallisuus, muotoilu, tekniset ratkaisut kuin myös rahalle saatava vastine.

Tuomariston jäsenet saavat itse päättää, mikä tai mitkä painavat eniten heidän vaakakupeissaan. Esimerkiksi tanskalaistuomari Malene Raith nosti Peugeot 308:n hinnan yhdeksi sen vahvuuksista.

– Se ei ole kallis unelma-auto harvoille ja valituille, vaan auto, johon useimmilla perheillä on varaa, Raith arvioi.

Auto on myynnissä perinteisten polttomoottoriversioiden lisäksi myös ladattavana hybridinä, mutta tarjolle on tulossa myöhemmin myös täyssähköinen versio.

Tässä on tuliterä Peugeot 308, joka kantaa ensimmäisenä merkin uutta logoa 1:09
KATSO MYÖS: Tässä on Peugeot 308, joka kantaa ensimmäisenä autona merkin uutta logoa.

Lähde: WWCOTY

Lue myös:

    Uusimmat