Mainos

Nämä kuusi teosta tavoittelevat 30 000 euron palkintoa – tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat käsitellään muun muassa metsää ja ökyrikkaita

Finlandia-palkintojen sesonki jatkuu. Suomen kirjasäätiö julkisti tänään tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee tänä vuonna yhteensä kuusi teosta.

Ehdolla ovat Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni RäinänMetsä meidän jälkeemme (Like), Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan Huipputuloiset – Suomen rikkain promille (Vastapaino) sekä Ville Ropposen ja Ville-Juhani Sutisen Luiden tie – Gulagin jäljillä (Like).

Palkintoa tavoittelevat myös Aapo Roseliuksen ja Oula Silvennoisen Villi itä (Tammi), Andrei SergejeffinEgyptin historia – Kleopatran ajasta arabikevääseen (Gaudeamus) sekä Taina Tervosen ja Anna AutionHukkuneet (S&S).

Voittajan valitsee tänä vuonna emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman. Voittajateos saa 30 000 euroa.

Vuonna 2018 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti Seppo Aalto teoksellaan Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 (Siltala).

Kirjasäätiö julkisti eilen tiistaina lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat. Kaunokirjallisuuden ehdokkaat kerrotaan huomenna.

Palkinnot jaetaan keskiviikkona 27. marraskuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja