Nämä kuusi teosta tavoittelevat 30 000 euron palkintoa – tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat käsitellään muun muassa metsää ja ökyrikkaita

Finlandia-palkintojen sesonki jatkuu. Suomen kirjasäätiö julkisti tänään tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee tänä vuonna yhteensä kuusi teosta.

Ehdolla ovat Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni RäinänMetsä meidän jälkeemme (Like), Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan Huipputuloiset – Suomen rikkain promille (Vastapaino) sekä Ville Ropposen ja Ville-Juhani Sutisen Luiden tie – Gulagin jäljillä (Like).

Palkintoa tavoittelevat myös Aapo Roseliuksen ja Oula Silvennoisen Villi itä (Tammi), Andrei SergejeffinEgyptin historia – Kleopatran ajasta arabikevääseen (Gaudeamus) sekä Taina Tervosen ja Anna AutionHukkuneet (S&S).

Voittajan valitsee tänä vuonna emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman. Voittajateos saa 30 000 euroa.

Vuonna 2018 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti Seppo Aalto teoksellaan Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 (Siltala).

Kirjasäätiö julkisti eilen tiistaina lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat. Kaunokirjallisuuden ehdokkaat kerrotaan huomenna.

Palkinnot jaetaan keskiviikkona 27. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat