Mainos

Nämä jäätelöt syötiin tässä talossa – nettisivusto paljastaa, missä otit kuvasi

Kuvien jakopalvelu Instagramin asetukset kannattaa laittaa kohdilleen, ellei halua paljastaa, missä kaikkialla on kuviaan napsinut.

Yhdysvaltalainen yliopisto on luonut verkkoon The Beat -nimisen palvelun, joka yhdistelee yksityishenkilöiden Instagram-kuvia niiden sijaintitietoihin täsmääviin Google StreetView -kuviin. Projekti on yliopiston sosiaaliseen mediaan keskittyneen osaston tuotos.

Instagram on verkossa toimiva maksuton palvelu, jossa kuka tahansa voi jakaa kuviaan julkisesti tai vain valikoidulle ryhmälle.

The Beat -sivustolta voi hakea eri hakusanoilla julkisiksi asetettuja Instagram-kuvia. Haussa voi käyttää vain yhtä hakusanaa.

Palvelu näyttää Instagram-kuvien taustalla Google StreetView:stä poimitun summittaisen paikan, jossa kuva on otettu. Kuvan sijainti kerrotaan myös tekstinä kadun, maakunnan ja maan tarkkuudella palvelun oikeassa ylälaidassa. Sijaintitietojen lisäksi The Beat kertoo myös päivän tarkkuudella, milloin kuva on otettu ja luettelee kaikki hakusanat, jotka kuvaaja on otokseensa merkinnyt.

Neuvoo yksityisyysasetuksissa

The Beat -palvelu ei halua kannustaa ihmisiä lopettamaan Instagramin julkista käyttöä, vaan tiedostamaan sen käyttöön liittyvät riskit. Sivustolla kerrotaan silti askel kerrallaan, miten omat Instagram kuvat saa asetettua yksityisiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.