Nämä asiat vain ylisosiaalinen ihminen ymmärtää

Pitkiä keskusteluja puhelinpalveluiden työntekijöiden kanssa ja lukuisia loistavia keskusteluita tuntemattomien kaupan kassojen kanssa – kuulostaako tämä otteelta omasta elämästäsi?

Suomalaisia pidetään erityisen jurona kansana, mutta suomalaisten joukkoon mahtuu myös paljon sosiaalisia – ja jopa ylitsepursuavan sosiaalisia – ihmisiä. Tunnistatko itsestäsi nämä ylisosiaalisuuden merkit?

Puhelinpalveluihin avautuminen

Kun kyse on ylisosiaalisesta ihmisestä, on jokainen palvelunumeroon soitettu puhelu oiva mahdollisuus pohtia syntyjä syviä. Sen sijaan, että karttaisit arkisten asioiden hoitamista puhelimitse, nautit keskustelujen käymisestä niiden tuntemattomien ihmisten kanssa, jotka hoitavat asioitasi puhelimen toisessa päässä.

Kuulumisten vaihto kassatyöntekijän kanssa

Lähikauppasi kassatyöntekijät ovat kaikki sinulle hyvänpäiväntuttuja, joiden kanssa on mukava vaihtaa päivittäin kuulumisia. Sen sijaan, että tuijottaisit kaupan kassalla tiukasti lompakkoasi, käyt mielelläsi keskustelua sinua palvelevan työntekijän kanssa – ja saat tämän vuoksi osaksesi kummastelevia katseita.

Kaupassa ihmisille jutteleminen

Jos satut esimerkiksi vihannesosastolle mukavan oloisen asiakkaan kanssa yhtä aikaa, et epäile avata keskustelua. Kerran jos toisenkin olet pohtinut kaupassa sitä, kannattaisiko ostoskoriin valita puolalaisia vai suomalaisia tomaatteja, tai sadatellut sitä, kun S-koko on usein vaatekaupan rekeissä kortilla.

Kaikkien tervehtiminen

Yksi suurimmista loukkauksista, jonka koet arjessasi, on se, että ihmiset eivät vastaa tervehdyksiisi. Sinulle jokaisen vastaantulijan moikkaaminen katsekontaktin johdosta on itsestäänselvyys, ja koet, ettei se ole keneltäkään pois.

Heijastimen käytöstä huomauttaminen

Jos huomaisit pimeällä autoa ajaessasi, että vastaantuleva ulkoilija ei näy heijastimien puutteen vuoksi riittävän hyvin, et epäröisi kertoa hänelle siitä. Samaan tapaan kuin itse toivoisit saavasi samassa tilanteessa parhaimmillaan henkesi pelastavan neuvon, haluat jakaa turvallisen neuvon myös tuntemattomille.

Bussipysäkillä höpöttäminen

Jos odotat bussia tuntemattoman seuralaisen kanssa, alat mielelläsi virittämään keskustelua, sillä mikäpä tappaisi aikaa paremmin kuin arkinen juttutuokio uuden ihmisen kanssa. Kerrot mielelläsi muille, minne olet menossa, ja kuinka maailma milloinkin makaa, jos sen ansiosta saatat saada aikaan uuden, mukavan tuttavuuden.

Kavereiden tekemisen helppous

Et ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi ihmiset sanovat, että kavereita on vaikea löytää. Jokainen tietää, että tosiystävät ovat harvassa, mutta ylisosiaalinen ihminen löytää kavereita aina halutessaan. Et pelkää lähestyä tuntemattomia ihmisiä lenkkiseurapyynnöilläsi, vaikka tämä saattaakin aiheuttaa muissa hämmennystä.

Lue myös:

    Uusimmat