Näkymättömyyshaaste leviää somessa – itkuun päättyviä piloja kritisoidaan rajusti: "Lapset järkyttyvät todella"

Näkymättömyyshaastevideoita on katsottu sosiaalisessa mediassa miljoonia kertoja, mutta kaikki eivät pidä lasten kustannuksella pilailua hauskana.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mitä sosiaalisessa mediassa saa sanoa.

Näkymättömyys on yksi monen lapsen toivomista supervoimista. Mutta omalle kohdalle sattuessa se ei välttämättä tunnukaan enää niin mukavalta ajatukselta.

Sosiaalisessa mediassa leviääkin nyt haaste, jossa ihmiset huijaavat pikkusisaruksiaan tai lapsiaan peiton ja taikasanojen avulla. Haaste sai alkunsa taikuri Justin Willmanin ohjelmasta Magic For Humans, jossa tämä huijasi osallistujia luulemaan, että he olivat näkymättömiä ennakkoon ohjeistetun yleisön avulla.

Haasteessa lapsi laitetaan istumaan ja heidät peitetään peitolla. Taikuri luettelee taikasanat, ottaa peiton pois ja on yllättyvinään lapsen katoamisesta. 

Hauskaksi tarkoitettu haaste on herättänyt paljon kritiikkiä, sillä osa lapsista on pelästynyt todella.

"Hän pelästyi niin paljon"

Yksi haastetta kokeilleista oli Twitter-käyttäjä @smangie831, jonka julkaisemaa videota on katsottu jo 3,8 miljoonaa kertaa.

"Näimme Twitterissä haasteen, jossa perhe kertoi veljelleen, että hän katosi, ja halusimme kokeilla sitä pikkuserkkuuni, hän pelästyi niin paljon." Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

– Otimme kuvan minusta istumassa yksin sängyllä ennen kuin pelästytimme hänet, ja hän luuli kadonneensa oikeasti.

"Tämän kuvan näytimme hänelle, otimme sen ennen pilaa." Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tubettajan esimerkki

Myös tubettaja David Dobrik onnistui huijaamaan pikkuveljensä kyyneliin. Myös tälle pojalle näytettiin ennakkoon otettua kuvaa, jos Dobrik istuu yksin. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Videolla on yli 16 miljoonaa näyttöä, 657 000 tykköystä ja yli 300 000 uudelleentwiittausta.

Hysteerinen itku

Twitter-käyttäjä Makayla Cunninghamin videolla on silläkin yli 16 miljoonaa näyttöä, yli puoli miljoonaa tykkäystä ja 241 000 uudelleentwiittausta.

– En uskonut sen toimivan noin hyvin, pilaan osallistunut nuori mies sanoo videolla, jolla 11-vuotias pikkutyttö, Ava, itkee hysteerisenä luultuaan muuttuneensa näkymättömäksi.

"No, se eskaloitui nopeasti."Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun hän herkistyi todella, lopetimme pilan välittömästi, tulin surulliseksi, ja halasimme häntä ja kerroimme, että kaikki on hyvin, Cunningham kertoo Buzzfeedille.

Cunninghamin mukaan Ava alkoi nauraa, kun kuuli, että kyseessä oli pila, eikä mitään traumoja päässyt syntymään.

"Lapset järkyttyvät todella"

Vaikka monen mielestä pila on hauska, sitä on myös kritisoitu rajusti.

"Voiko joku selittää minulle, miksi lapsen saaminen nyyhkimään hillittömästi pilan vuoksi, on hauskaa? Näen nyt leviävässä näkymättömyysjutussa vain sen, että lapset järkyttyvät todella. En voi olla ainoa, jonka mielestä itkevä lapsi ei ole hauska? Jos he rakastivat sitä ja tekivät tyhmiä juttuja, se on ok, mutta nyyhkyttävät?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen

"Nämä ihmiset, jotka julkaisevat pilavideoita, joissa he saavat lapsen luulemaan, että hän on näkymätön, kunnes hän alkaa huutaa ja nyyhkyttää... Mikä hitto teitä vaivaa?"Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Onko kukaan muu hieman järkyttynyt siitä "esitetään, että lapsi muuttui näkymättömäksi" -pilasta? aina kun näen yhden näistä videoista, lapsi saa aina valtavan paniikkikohtauksen ja nyyhkyttää hillittömästi. En ymmärrä, millaiset vanhemmat, näkevät siinä mitään hauskaa." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.Lähteet: Buzzfeed, Mashable

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja