Näkökulma: Mistä löytyy seurajohtaja, joka uskaltaa osallistua uhkapeliin nimeltä Jori Lehterä?

4:26
Videolla Jori Lehterä vastaamassa oikeudessa huumesyytteisiin.

Jori Lehterän ura on edennyt siihen pisteeseen, ettei hän mahdu pelaamaan edes farmiliiga AHL:ssä. Niskassa on huumesyyte. MTV Urheilun Marko Leppänen puntaroi Lehterän tilannetta ja tulevaisuutta urheilijana. 

Loppukesän NHL-pelaajien jäätreenit Salmisaaren jäähallissa ovat ohi. Jori Lehterä moikkaa iloisesti ja vaihtaa nopeat kuulumiset. Kesä on sujunut hyvin, ja perheen esikoinen tuo valoa elämään. 

Mieskin näyttää hyväkuntoiselta. Olisiko nyt se vuosi, jolloin Lehterän NHL-ura kääntyy jälleen nousuun?

Kun runkosarja on kääntymässä viimeiselle sivulleen, ollaan tilanteessa, ettei Lehterä mahdu Philadelphia Flyersin kokoonpanoon. Eikä hän mahdu pelaamaan farmijoukkue Lehight Valley Phamtomsissakaan. Hän on ollut sivussa viidestä viime ottelusta keskitason AHL-seurassa. 

Peliajan puuttuminen on vain yksi 31-vuotiaan miehen murheista. Hän on epäiltynä Pirkanmaan isossa kokaiinivyyhdissä, ja syyttäjä vaatii hänelle viiden kuukauden vankeusrangaistusta. Lehterän väitetään hankkineen kahdeksan grammaa kokaiinia. 

Jori Lehterä on pelannut urallaan 307 NHL-ottelua, eikä niitä matseja tule enää lisää. Sopimus Philadelphia Flyersin kanssa päättyy tähän kauteen. Aikamoinen ihme saa tapahtua, jos joku NHL-seura nappaa vielä Lehterän nopeutuneeseen ja nuorentuneeseen sarjaan. 

Lehterän NHL-ura alkoi lupaavasti St. Louis Bluesissa kaudella 2014–15, kun hän teki 14 maalia ja antoi 30 maalisyöttöä. St. Lousin aikana Lehterä pääsi ajoittain pelaamaan kärkiketjussa Vladimir Tarasenkon vierellä, mutta tehot tippuivat vuodesta toiseen ja rooli pieneni. 

Siirrosta Flyersiin ei tullut pelastusta, päinvastoin. Lehterä juuttui nelosketjuun, jossa hyvillä hyökkäyspään vaistoilla varustettu kynämies ei ollut parhaimmillaan. Siellä hän on rimpuillut minkä on pystynyt. 

Lopullinen alamäki alkoi huumetutkinnan alettua. Mikään joukkue ei poiminut veteraanipelaajaa, joka sai nöyryyttävän passituksen farmiin. 

Jori Lehterää ei ole tuomittu mistään, sillä oikeusprosessi on kesken. Vahinko on silti jo tapahtunut. Oli ratkaisu mikä tahansa, Jori Lehterä on ikuisesti se huumejutussa mukana ollut Jori Lehterä. 

Oikeastaan on pieni ihme, että Lehterä on pystynyt julkisuusmyllyssä olemaan edes jollain tavalla tavoitteellisessa urheilutoiminnassa mukana. 

Kun avaat netin, nimesi rävähtää esille. Perhe ja sukulaiset ovat ihmeissään. Kaverit kyselevät, median edustajat yrittävät soitella. 

Tuskin tekee mieli liikkua hirveästi missään. 

Huipputasolla pelaaminen nykypäivän NHL:ssä vaatii sitä, että pelaaja on täydessä kunnossa sekä fyysisesti että henkisesti. Kun taustalla velloo huumetutkinnan tasoinen painolasti, maailmasta ei löydy yhtään niin tunteetonta suorittajarobottia, että suoritustaso pysyisi ennallaan. 

Huumetutkinta päättyy aikanaan. Mikä on Lehterän tulevaisuus urheilijana?

Lehterä olisi ongelmallinen tapaus huippuluokan euroseuran urheilupomolle ilman huumekeissiäkin. Hän on pelannut vuosia pienillä minuuteilla puolustavassa roolissa, vaikka peruspelaajaprofiili on hyvinkin hyökkäävä. NHL:n jämäroolista ei hypätä ihan tuosta vaan Jokereiden tai Tapparan ykkösketjuun ratkomaan pelejä. 

Kohtalonkysymys on siinä, miten Jori Lehterän saa uskomaan jälleen siihen, että hän on ratkaisijapelaaja. 

Lehterässä piilee iso mahdollisuus ja iso riski. Mistä löytyy se kiekkopomo, joka on valmis lyömään ruletin käyntiin?

Mutta kävi miten kävi, älä lopeta Jori. Osaat pelata jääkiekkoa. 
Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja