Näkökulma: Huuhkajilla edessä vaikea savotta EM-karsinnoissa

Suomen jalkapallomaajoukkueen arpaonni ei ollut kummoinen eilen Dublinissa, kirjoittaa MTV Sportin toimittaja Timo Innanen.

Videolla Suomen päävalmentaja Markku Kanerva analysoi Huuhkajien EM-karsintalohkon.

Italia ja Bosnia ja Hertsegovina ovat luonnollisesti selkeät suosikit J-lohkossa, mutta tiedossa toki oli jo etukäteen, että kaksi lähtökohtaisesti kovempaa maata arvotaan Huuhkajien lohkoon EM-karsintoihin.

Ehkä ikävin takaisku Markku Kanervan miehistölle oli silti se, että hiljalleen rivejään kuntoon saava Kreikka on jälleen Suomen kiusana. Vaikka maa jäi Suomen taakse Kansojen lohkossa, on ryhmän pelaajamateriaali sittenkin inasen verran laadukkaampi kuin härmäläisten vastaava.

Kanerva kaipaa miehistöönsä kuumeisesti tähtipelaaja Roman Eremenkoa. Eremenko helpottaisi alemman hyökkääjän roolissa Teemu Pukin valtavaa urakkaa piikkipaikalla. Kuten Kansojen liigan viimeiset ottelut osoittivat, on Suomen pelaajamateriaali melkoisen kapeaa sorttia.

Jasse Tuominen on esimerkiksi käyttökelpoinen ja työteliäs vaihtoehto kärkeen, mutta ei – ainakaan vielä – tehoista vastuuta kantava luottomies. Niinpä päävalmentajan on saatva käyttöönsä kaikki parhaat yksilöt. Mikäli Joel Pohjanpalo kuntoutuu ikävästä vammastaan, on hänkin hyvä lisä sinivalkoiseen ryhmään.

Lähtökohta tulee olemaan siis se, että haastajat Kreikka ja Suomi pyrkivät kiusamaan Italiaa ja Bosnia-Herzegovinaa. Odotettavaa on, että ristiinpelaamista tapahtuu lohkossa paljon. Suomen kannalta äärimmäisen tärkeää olisi se, että avainyksilöt kuten Lukas Hradecky, Joona Toivio, Tim Sparv, Robin Lod ja Teemu Pukki säilyvät terveinä läpi karsintojen – vain sitä kautta Huuhkajilla on aito oljenkorsi yllätykseen.

Äärimmäisen vaikeaa se tulee olemaan, mutta ei missään nimessä mahdotonta. 

Lue myös:

    Uusimmat