Näistä syistä TUTOn hakemus hylättiin – seurapomo tuohtunut Liigalle: "Ei vaikuttanut mihinkään"

TUTO-pomo ihmettelee SM-liigan viestintää – "Se on eniten oudoksuttanut" 1:42
Video: TUTO-pomo ihmettelee SM-liigan viestintää.

TUTO piti torstaina tiedotustilaisuuden koskien sen saamaa liigalisenssin hylkäyspäätöstä. TUTOn mielestä Liiga hylkäsi seuran hakemuksen liian heppoisin perustein, ja se teki valituksen Urheilun oikeusturvalautakuntaan, mitä se saa vielä täydentää.

– Teimme heti valituksen ja saimme 30 päivää aikaa täydentää hakemusta, TUTO Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo.

Liigan yhtiökokous hylkäsi marraskuun lopussa TuTo Hockey Oy:n lisenssihakemuksen kaudelle 2024-2025. Turkulaisseuralla oli 14 päivää aikaa täydentää hakemustaan, minkä se myös teki. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan päätös liigalisenssistä pysyi kielteisenä. 

Haanpää kertoo, että Liiga hylkäsi TUTOn hakemuksen kahdeksan eri kohdan perusteella. Hakemuksesta puuttui muun muassa tarvittavia allekirjoituksia. Sen lisäksi seuran talouspuolella oli korjattavia asioita, muun muassa TUTOn omaan pääomaan liittyen. TUTOn kotihallin tilanne katsottiin puutteelliseksi ja yhtenä kohtana oli mainittu seuran urheilullisen menestyksen puute.

Liigan lisenssikomitean puheejohtaja Jaakko Luumi avasi hylkäyspäätöksiä tarkemmin MTV Urheilulle viime viikolla.

Haanpää myöntää, että hakemuksessa oli parannettavaa, mutta peräänkuuluttaa, että missään vaiheessa Liigan suuntaan ei ollut kunnon keskusteluyhteyttä.

– Olisin kaivannut enemmän vuoropuhelua Liigan kanssa. En usko, että kaikkien kanssa toimittiin samalla tavalla, että "tuossa on lista, mikä pitää täyttää", Haanpää sanoo viitaten Liigan toimintaan.

TUTO teki töitä hakemuksensa eteen muun muassa keräämällä rahoitusta.

– Saatiin kerättyä kuitenkin miljoonalla eurolla omaa pääomaa, mutta se ei lopulta vaikuttanut mihinkään, Haanpää sanoo harmistuneena.

TUTO sai Gatorade Centerin käytöstä kirjallisen sitoumuksen TPS:ltä, mutta se ei Haanpään mukaan riittänyt Liigalle. Seura aikoo vielä valittaa koko prosessista.

– Meillä on kuukausi aikaa jättää yksilöity valituskirjelmä ja sitä aletaan nyt työstää, Haanpää kertoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat