SM-liigalta tyrmäyksen saanut TUTO ryhtyy vastatoimiin

SM-liiga-lisenssiä hakenut TUTO valittaa lisenssikomitean keskiviikkoisesta päätöksestä. SM-liigan lisenssikomitea hylkäsi turkulaisten hakemuksen.

Turkulaisten puheenjohtaja Tuomas Haanpää sanoo yllättyneensä lisenssikomitean päätöksestä. Myöntävän lisenssipäätöksen saivat kaikki 15 nykyistä SM-liiga-seuraa sekä myös lisenssiä hakenut Mestiksen Kiekko-Espoo. Ainoastaan TUTOn hakemus hylättiin.

Haanpään mielestä TUTOn hakemus oli riittävä siihen tehtyjen korjausten jälkeen.

– Meidän vastausten jälkeen minun nähdäkseni lisenssikomitealla ei  ollut enää perustetta hylätä meidän hakemustamme. Se tuli yllätyksenä, Haanpää sanoo MTV Urheilulle.

– Kysymyksessä ei ole paremmuuskilpailu, kun meillä on lisenssijärjestelmä, vaan kysymys on siitä, ketkä kaikki menevät riman yli. Minua ihmetyttää, jos me oltiin 17:sta ainoa, joka ei mennyt riman yli noitten korjausten jälkeenkin. Tullaan varmasti selvittämään sekin ihan pussin pohja myöten, näinkö oikeasti on.

Haanpää toteaa, että on selvitettävä, että TUTOa on kohdeltu syrjimättömästi ja tasavertaisesti kaikkiin hakijohin nähden.

TUTO kertoo tiedotteessaan, että seura aikoo valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Nyt istutaan alas, käydään läpi oikeasti, mitä tämä viimeisin päätös pitää sisällään ja mistä syistä meidät on hylätty, Haanpää sanoo.

– Sen verran on nopeasti ehtinyt puheluiden välissä katsomaan, niin näkisin, että meillä on ihan selkeät perusteet siihen, että tullaan valittamaan tästä päätöksestä. Konsultoidaan nyt vielä meidän lainopilisia neuvonantajia ja katsotaan sen jälkeen, miten edetään.

Haanpään mukaan lisenssikomitean hylkäyspäätöksessä ei ollut otettu lainkaan huomioon TUTOn antamia lisäselvityksiä.

– Kokonaisuutena jos tätä kommentoi, näyttää siltä, että sillä ei ole ollut mitään vaikutusta, mitä me ollaan tehty lisäselvitysten osalta. He eivät ole muuttaneet tulkintaansa yhtään piirua mihinkään suuntan, vaikka asioita on korjattu.

Turkulaiset jättävät valituksensa viikon kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat