Näistä merkeistä tiedät, että hän on kontrollifriikki

Kritisoiko hän kaikkea, mitä teet? Haluaako päättää kehostasi sekä siitä, kenen kanssa vietät aikaasi? Varo: seurustelet kontrollifriikin kanssa!

Mikään ei ärsytä enempää kuin ihminen, joka on aina oikeassa. Entä jos tuo ihminen on kumppanisi? Yourtango.com listasi varoitusmerkit, joista tunnistat suhteen päällepäsmärin.

Kontrolloiko hän sinua liikaa?

Hän kritisoi kaikkea, mitä teet. Kritiikki on usein naamioitu avun muotoon: hän haluaa vain, ettet nolaa itseäsi, tai että suoriudut paremmin. Jos mies siis alkaa treffeillänne ehdottaa, miten sinun kuuluisi pitää haarukkaa, juokse pakoon.

Hän haluaa päättää kehostasi. Hän voi kytätä syömisiäsi, ehdotella uutta saliohjelmaa tai saada hepulin, kun aiot hankkia tatuoinnin. On eri asia kantaa huolta rakkaastaan ja tarkkailla häntä pakkomielteisesti.

Hän morkkaa ystäviäsi. Kontrolloiva kumppani eristää armaansa tämän ystävistä. Hän haluaa tietää, missä olet ja kenen kanssa: yllättäen ystäväsi ovatkin "huonoa seuraa". Hän vieroittaa sinua ystävistäsi puhumalla heistä pahaa. Jos et saa mennä ystäväsi luo kahville tai lähteä illaksi ulos, kannattaa vakavasti harkita, onko parisuhteesi jatkamisen arvoinen.

Hän ei tue sinua asioissa, jotka eivät liity häneen. Hän ei halua, että olet kiinnostunut muusta kuin hänestä. Asiat, jotka voisivat parantaa elämäsi laatua – ilman hänen osanottoaan – ovatkin yhtäkkiä kiellettyjen listalla. Ethän missään nimessä saa tajuta, että suhteenne ulkopuolella on elämää ja toisia, häntä sallivampia ihmisiä! Jos et saa jatkaa opiskelua, koska kumppanisi ei halua sinulle parempipalkkaista työtä kuin hänellä itsellään on, suhteenne tilassa on jotakin korjattavaa.

Hän ei luota sinuun. Et saa ajaa hänen autoaan, varata ravintolaa tai ulkoiluttaa koiraanne ilman, että hän kyttää ja neuvoo sinua. Jos armaasi ei usko, että pystyt suorittamaan edes yksinkertaista tehtävää ilman häntä, ette ole sielunkumppaneita: hän on sinun vartijasi, etkä koskaan ole hänen kanssaan tasavertainen.

MTV3/Helmi

Lähde: Yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat