Näistä asioista miehet stressaavat eniten

Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, mitkä asiat aiheuttavat miehille eniten stressiä.

Stressi vaikuttaa ihmisiin hyvin kokonaisvaltaisesti. Stressi on yhdistetty useissa nykytutkimuksissa useisiin pitkäaikaissairauksiin. Usein naisten mielletään stressaanvan enemmän kuin miesten. Miehet kärsivät kuitenkin stressistä siinä missä naisetkin.

Arkiset asiat stressaavat

Laskujen maksaminen, velka-asioiden järjesteleminen ja suunnitellussa budjetissa pysyminen koetaan tutkimuksen mukaan miesten keskuudessa kaikkein stressaavimpina tekijöinä.

Tohtori Thomas Miller kuitenkin tähdentää, että huoli taloudellisten vaikeuksien kohdalla kohdistuu etenkin töihin. Epätietoisuus omasta asemasta työpaikalla on tutkimuksen mukaan merkittävä stressinaiheuttaja.

Myös miehillä on ulkonäköpaineita

Yli puolet kyselyyn vastanneista miehistä oli huolissaan ulkonäöstään. Hiustenlähtö huolestutti miehiä kaikista ulkonäköseikoista eniten.

– Miehet, jotka kokevat, että heitä arvostellaan hiustenlähdön vuoksi stressaavat asiasta hurjan paljon, tutkimukseen osallistuneet tohtorit tarkentavat.

Urheilemisesta saattaa olla myös haittaa

Hieman yllättäen urheileminen koetaan tutkimuksen mukaan miesten keskuudessa hyvin stressaavana. Vaikka urheilua pidetään tunnetusti stressinlaukaisijana, aiheuttavat muutokset päivärytmiin helposti stressiä.

– Ajan kanssa kamppailu vaikuttaa helposti syömisiin ja ongelmat syömisen kanssa lisäävät stressiä, tohtori Miller kertoo.

Raha-asiat vaivaavat

Miehet stressaantuvat raha-asioista usein enemmän silloin, kun he ovat parisuhteessa. Miehen näkemys talouden rahatilanteesta poikkeaa usein valtavasti naisen näkemyksestä.

Miehet arvioivat omaisuuden yleensä kalliimmaksi, kuin mitä sen arvo todellisuudessa on. Vastaavasti naiset usein vähättelevät omaisuutensa arvoa tiedostamatta.

Ihmiset ympärillä luovat paineita

Lisäksi merkittävästi stressiä aiheutui miehille siitä, että he kokivat vaikeaksi olla kanssakäymisissä tyhmiksi kuvailemiensa ihmisten kanssa.

– Sitä huomaa, että ihmiset tekevät ympärillä huonoja ratkaisuja. Se saa ihmisen tuntemaan itsensä riittämättömäksi, tohtori Miller selittää.

Tutkijat kehottavat muistamaan, että kenenkään tekemät ratkaisut eivät aina ole onnistuneita. Hyvä lähtökohta on tuttu klisee: ensisijaisen tärkeää on huolehtia omista asioistaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Men`s Health

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja