Näissä ominaisuuksissa Huawei Watch peittoaa Apple Watchin

Huawei Watch on tullut myyntiin myös Suomessa ja haastaa Apple Watchin iPhone-käyttäjän älykellona. Huawei Watch on yhteensopiva iPhonen kanssa taannoin Android Wear -käyttöjärjestelmään julkistetun iOS-tuen ansiosta.

IPhone-käyttäjille ei ole ollut yhtä suurta valinnanvaraa älykellojen suhteen kuin Android-puhelinten käyttäjillä. Jatkossa vaihtoehtoja on enemmän, kun Android Wear -kellomallit lisääntyvät.

Huawei Watch on monessa mielessä vähintään yhtä hyvä valinta kuin Apple Watch.

Näytön lasi

Huawei Watchissa käytetään safiirilasia, toisin kuin Apple Watchin edullisimmassa Sport-versiossa. Kalleimmissa Applen kellomalleissa sen sijaan on safiirilasi. Huawei tarjoaa edullisimpaankin kellomalliinsa nahkarannekkeen, toisin kuin Apple. Applen ostaja joutuu maksamaan satoja euroja lisää, jos haluaa kelloonsa safiirilasin ja nahkarannekkeen.

Akku

Huawei Watch pesee Apple Watchin akun kestossa. Applen kellossa virtaa riittää aktiivisessa käytössä päiväksi, Huaweissa jopa kahdeksi päiväksi. Vähäisellä käytöllä Huawein kellossa riittää potkua muutamaksi päiväksi.

Ladattavat kellotaulut

Apple ei edelleenkään salli kolmannen osapuolten kellotauluja omassa sovelluskaupassaan. Google Play ja Huawei Watchin oma käyttöliittymä sen sijaan tarjoavat käyttäjälle useita kellotauluvaihtoehtoja. Valinnan varaa on selvästi enemmän kuin Apple Watchissa.

Yhteensopivuus

Apple Watchin ostajan on sitouduttava käyttämään Applen älypuhelinta. Huawei Watch sen sijaan toimii sekä Android-puhelimen että iPhonen kanssa. Yhteensopivuudella on iso merkitys, sillä puhelimia vaihdetaan nykyisin melko usein. Älykellosta sen sijaan riittää riemua pidemmäksikin aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat