Naiskuski kohautti F1-kommenteillaan – kilpasiskoilta tuliset vastineet

Lotuksen ja Renault'n entinen F1-kehityskuljettaja Carmen Jorda on kohauttanut tuoreilla moottoriurheilukommenteillaan naisista. Jordan mukaan naiset sopisivat paremmin Formula E -sarjaan kuin formula ykkösiin, koska sähköautojen ajaminen ei ole fyysisesti yhtä rankkaa.

– Haaste, joka meillä naisilla on Formula 2- ja Formula 1 -sarjoissa, on fyysinen. Meillä ei mielestäni ole sitä Formula E:ssä, Jorda sanoi viikonloppuna ESNP:n mukaan, kokeiltuaan Formula E -autoa Meksikossa.

Jordan kommentit herättivät välittömästi närää muissa naiskuljettajissa, muun muassa WeatherTech SportsCar Championship -kuskissa Christina Nielsenissä ja Indiapolis 500 -kilpailijassa Pippa Mannissa.

– Silmäni pyörähtivät päässäni niin, että melkein pyörryin. Hän tietää, että IndyCar-kuskit ovat kookkaampia kuin F1-kuskit sen takia, että meidän täytyy nostaa isompia painoja, koska meidän kisoissamme ei ole ohjaustehostimia lainkaan, ja naiset menestyvät täällä hyvin, eikö? Mann kirjoitti Twitterissä.

Nielsen puolestaan sanoi Jordan kommentteja loukkaukseksi kaikkia suuria Formula E -lahjakkuuksia kohtaan.

Jorda on ehdottanut naisille myös omaa F1-sarjaa. Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams oli vastakkaisella kannalla kertoessaan mielipiteensä Barcelonan testeissä viime viikolla.

– Minusta naisten pitäisi pystyä kilpailemaan miesten kanssa. Miksi erottaa heidät? Olemme aina olleet laji, joka on antanut naisille mahdollisuuden kilpailla miesten kanssa. Miksi haluaisimme taantua, kuten minä sitä kutsun, luomalla naisten oman mestaruussarjan? Williams summasi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jordan menestys radalla on jäänyt toistaiseksi vaisuksi. Hän muun muassa ajoi kolmen kauden (2012–2014) aikana GP3-sarjassa saavuttamatta yhtään pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat