Naiset: Varattukin mies saa flirttailla!

Onko flirtti viatonta hupia vai ensiaskel pettämisen tiellä? Helmi kysyi lukijoiltaan – lue vastaukset!

Helmi kysyi lukijoiltaan, saako varattu mies flirttailla muille naisille. Noin 970 henkeä kävi kertomassa mielipiteensä silmäniskuista ja naisten naurattamisesta.

Kyselyn mukaan flirttaileminen parisuhteessa on hyväksyttävää. 40 prosenttia naisista sallisi flirtin, koska se on viatonta hupia. 39 prosenttia antaisi miehen flirttailla, mutta paheksuisi tätä sen vuoksi. 20 prosenttia vastanneista piti flirttailua pettämisenä.

Saako mies siis flirtata muille, jos on jo varattu? Lue lukijoiden perustelut ja päätä, mitä mieltä olet!

Flirtti on positiivisen energian jakamista

– Pieni flirtti piristää päivää, kunhan se jää flirttiin. Sanat eivät ole pettämistä.

– Se, lasketaanko flirttailu pettämiseksi, riippuu tietysti täysin flirttailun luonteesta. Jos nyt toista naista hymyillen vilkaisee tai muuta sellaista, ei sitä tokikaan voi flirttailuksi laskea, mutta kosketukset ja henkilökohtaisista asioista puhuminen tai seksiin liittyvät puheet menevät kyllä jo pettämisen puolelle. Rajansa kaikella, tässäkin asiassa.

– Siitä tulee hyvälle mielelle kun huomataan. Se pelastaa "harmaan" päivän. Voi, minä olen todella kova itsekin flirttaamaan ja se jää siihen. Ei saa olla tiukkapipoinen, pitää nauttia elämästä. On vain yksi elämä elettävänä… Ja miksi ei saisi nauttia?

– Flirttailen itsekin miehille kun siltä tuntuu. Flirttailussakin on silti tasoeroja. En hyväksyisi avoimen seksuaalista flirttiä, sen sijaan kevyt huulenheitto ja pienet kohteliaisuudet ovat vain mukavia piristyksiä itse kunkin päivään. Tarkennan siis, että hyväksyn vain hyvin kevyen, harmittoman flirtin, joka tuo hyvän mielen mutta sen avulla ei yritetä päästä kenenkään pöksyihin.

– Tietysti varattu mies saa flirtata, ja myös varatut naiset saavat. Kyse on todellakin viattomasta huvista, kun itse tietää missä raja kulkee. Flirttailusta tulee hyvä mieli ja sitä pitäisi harrastaa enemmän sekä varattujen että sinkkujen.

– Yleensä flirttailu ja iskeminen ovat aivan kaksi eri asiaa. Kevyt flirttailu voi tuoda arkeen piristystä ja keventää ilmapiiriä. Flirttailu ei välttämättä tarkoita sitä, että ryntäisi harrastamaan seksiä toisen osapuolen kanssa. Tökeröä olisi, jos oma kumppani seisoisi vieressä, kun flirttailet avoimesti toisille.

– Mielestäni hyvällä maulla suoritettu flirtti on positiivisen energian jakamista. Siihen ei sisälly seksuaalisen lähestymisen tai läheisyyden hakeminen tai tarve. Flirttailla voi vastapuolen sukupuolesta huolimatta, sekä miehille että naisille, ilman taka-ajatuksia: myös itsensä kanssa samaa sukupuolta olevalle. Mielestäni hyvä flirtti on toiselle ihmiselle hänen miellyttävyytensä ja viehättävyytensä osoittamista, positiivista hyväksyntää, johon ei liity voimakasta seksuaalista latausta. Flirttailu on taitolaji monessa eri muodossaan sekä vaatii tilannetajua. Iskeminen on iskemistä ja varattuna en itse iskisi silmää ei-omalle puolisolle, ellei se sovi tilanteeseen, esim. jonkun hauskan tapahtuneen yhteydessä. Mauton perään kuolaaminen ja silmäpeli oman puolison läsnäollessa tai pois ollessa, ei mielestäni kuulu hyvään makuun. Ja lopuksi, hyvä suhde perustuu aina luottamukseen, joka osoitetaan ja ansaitaan teoilla. Kaiken ollessa kunnossa, puolisonkaan kevyt flirtti ei vahingoita, koska tiedät itse missä raja kulkee, olet varma itsestäsi ja toisesta. Tiedät, ettei toinen tee mitään, mikä vahingoittaisi suhdetta menemällä liian pitkälle. Ihmiset elämässämme ovat vain lainassa, emme omista heitä. Siksi jokaisen kannattaa sopia omat rajansa ja tapansa toimia suhteessa. Itse en hyväksyisi kontaktin ottamista lähemmin ja esimerkiksi numeroiden vaihtoa.

Flirttailu on tulella leikkimistä!

– Sinkkunaisena nautin miesten antamasta huomiosta ja pienestä flirtistä – olipa mies varattu tai vapaa. Siitä en kuitenkaan tykkäisi, jos seurustelisin ja oma mieheni flirttailisi muiden naisten kanssa.

– Jos itse flirttailisi jonkun toisen kanssa, se merkitsisi minulle, että olisin kyllästynyt omaan mieheeni ja kaipaisin elämääni lisää säpinää.

– Ei ole kaukana pettämisestä, siinä kokeillaan jo kepillä jäätä, että onko tuo toinen mielenkiintoisempi kuin oma partneri.

– No, ei tietenkään saa! Entinen mieheni oli aivan järkyttävä pelimies ja sitä peliä tehtiin kaikkialla! Oma naiseuteni kärsi kolahduksen ja se todellakin tuntui hyvin pahalle... Ei se aina pelkkään silmäpeliin jäänyt. Se on tulella leikkimistä!

– Älkää uskoko miehiänne. Jos rakastaa ja kunnioittaa kumppaniaan, ei edes tee mieli pitää peliä muiden kanssa! Tiedän tämän, koska olen mies.

– Ei saa flirttailla. Se on tosi epämiellyttävää toisen puolison kannalta. Miksi flirttailla vieraitten kanssa, jos oma kulta jo on?

– Miksi leikkiä tulella? Usein on niin, että viaton "tulitikkuleikki" on polttanut koko talon. Siis täysin turhaa edes raapia tikkuja...


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja