Naiset käsikirjoittavat Dome Karukosken elokuvaa: Matka kohti tuntematonta yllätti

AVAn sivuilla julkaistaan parhaita paloja tarinoista, joita naiset ovat kertoneet Dome Karukosken ohjaamaa Valtatie 13 -elokuvaa varten.

Valtatie 13 -elokuva on lyhytelokuva, joka kertoo suomalaisista naisista ja heidän matkastaan. Tuon matkan varrella on kerrottu jo tarinoita, joista ei suuria tunteita puutu.

Valtatie 13 -lyhytelokuvan käsikirjoitukseen voi osallistua kuka tahansa. Kertomukset voivat päästä mukaan elokuvaan.

"Pärjään itse itseni kanssa!"

Lähdin Tampereelle pääsykokeisiin kauniina kesäaamuna. Olen maalta, joten minua jännitti lähteä yksin ilman navigaattoria ajamaan kaupungille. Minulla oli vain rustaamani ajo-ohjeet mukana.

Vaikka tärisytti koko matkan moottoritieltä yliopistolle, olin onnellinen löytäessäni perille ja löytäessäni jopa parkkipaikan suhteellisen kivuttomasti. Pääsykokeessa minulla ei ollut kummempia paineita, koska suunnittelen välivuotta ja reissailua. Lähdin ajoissa kokeesta ja päätin lähteä vielä keskustaan huristelemaan – tosin tällä kertaa ilman ajo-ohjeita.

Ihana Unicef-tyyppi sai puhuttua minut kuukausilahjoittajaksi hyväntekeväisyyteen. Löysin viihtyisän kahvilan joen varrelta ja lähdin kahvimuki sekä paperipussi matkassani takaisin autolleni. Vastaan tuli tyttö, myös kahvimuki kädessään, hymyillen minulle. Kuuntelin paahteisessa autossa Hugh Laurien upeaa blues-levyä ikkunat auki.

Päivä oli kokoelma pieniä kivoja juttuja, mutta kokonaisuutena se merkitsi minulle paljon. Pärjään itse itseni kanssa. Nyt on taas on itsevarmempi olo reissaamista ajatellen.

Emmi

Tarinasi voi päästä elokuvaan!

Haluamme kuulla kokemuksista, jotka ovat tehneet sinut onnelliseksi. Ne voivat olla koskettavia selviytymistarinoita, villejä rakkauskertomuksia, hulluttelua ja hölmöilyä tai elämän käännekohtia.

Haluamme myös sinut mukaan käsikirjoittamaan, joten kerro oma tarinasi tai esittele meille ystäväsi, jolla on kiinnostava juttu jaettavana. Kertomuksesi voi päästä mukaan elokuvaan.

Kuvat: Shutterstock

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja