Naiset jakavat somessa nyt iPhonen hätäkikkaa – tiesithän tästä?

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30
Toimiiko puhelimesi laturi vain tietyssä asennossa? Tässä syy

Applen iPhonessa on ominaisuus, joka voi tulla tarpeeseen hädän hetkellä.

Monet naiset ovat viime aikoina jakaneet huolensa ja turhautumisensa turvallisuudestaan sen jälkeen, kun Sarah Everard, 33, murhattiin Claphamissa Etelä-Lontoossa tämän lähdettyä kävelemään ystävänsä luota noin yhdeksän aikaan illalla.

Somessa on nyt naisten keskuudessa alkanut leviämään hyödyllinen iPhonesta löytyvä ominaisuus, josta voi olla apua hädän hetkellä, kertoo The Sun.

Tunnetko Hätätila SOS -ominaisuuden?

Hätätila SOS on iPhonen ominaisuus, jonka voi kytkeä päälle asetuksista. Hätätila SOS -ominaisuudella voit helposti ja nopeasti hälyttää apua tai ottaa yhteyden hätätilannetta varten lisäämiisi ICE-yhteyshenkilöihin.

Se on tarkoitettu hätätilanteisiin, erityisesti sellaisiin, joissa puhuminen tai liikkuminen voi olla vaikeaa. Puhelin soittaa automaattisesti hätäkeskukseen ja jakaa puhelimen sijannin viranomaisille. Puhelin lähettää sijainnin myös ICE-hätäyhteyshenkilölle, mikäli sellainen on määritetty puhelimeen.

Aktivoidaksesi Hätätila Sos -ominaisuuden hae se puhelimesi asetuksista, neuvoo iPhone Support -sivusto. Tila aktivoituu pitämällä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna, kunnes Hätätila SOS -liukusäädin tulee näkyviin. Voit tällöin soittaa hätäkeskukseen vetämällä Hätätila SOS -liukusäädintä.

Jos pidät sivupainiketta ja äänenvoimakkuuspainiketta painettuna etkä vedä liukusäädintä, laskuri alkaa laskea aikaa ja sireenin kaltainen hälytysääni toistetaan. Jos pidät painikkeita painettuina laskennan loppuun asti, iPhone soittaa hätäpalveluun automaattisesti.

Sijaintisi jaetaan hätäkeskuskelle ja ICE-yhteyshenkilöllesi ja se päivittyy, mikäli sijaintisi muuttuu alkuperäisestä. Kun sijaintisi jaetaan, sinua muistutetaan lopettamaan jako joka neljäs tunti 24 tunnin ajan. Voit lopettaa päivitykset napauttamalla tilapalkkia ja valitsemalla Lopeta hätäsijainnin jako.

Näin lisäät ICE-yhteyshenkilön puhelimeesi

  1. Avaa Terveys-appi ja napauta profiilikuvaasi.
  2. Napauta SOS-tiedot.
  3. Napauta Muokkaa ja siirry kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  4. Lisää ICE-yhteyshenkilö napauttamalla lisäyspainiketta .
  5. Napauta yhteystietoa ja lisää suhde.
  6. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Huomioithan, että hätäkeskuksia ei voi asettaa SOS-yhteystiedoksi. Samalla voi myös olla järkevää lisätä Terveys-sovelluksen tietoihin hätähenkilökunnalle hoidon kannalta tärkeitä terveystietoja, kuten mahdolliset allergiat.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: The Sun ja iPhone Support

Lue myös:

    Uusimmat