Naisen nalkutus paranee seksillä? Seksuaalivalmentajan blogitekstistä nousi raivo

Vakiintuneiden käsitysten mukaan nalkuttavat vaimot latistavat tunnelman makuukamarissa. Onko seksin puute syy vai seuraus valituksesta? Seksuaalivalmentajan mukaan nalkuttavien naisten olisi syytä katsoa peiliin ja etsiä itsestään seksuaalinen jumalatar.

Miksi vaimo nalkuttaa? Seksinpuutteesta, mikäli rakkaus-, parisuhde- ja seksuaalivalmentaja Nanna Vallia on uskominen. Valli pohtii ikiaikaista kysymystä Mama Lion -bloginsa kirjoituksessa, joka on saanut tunteet kuohumaan.

Naisten nalkutuksen syy on seksin puutteessa, naiset eivät uskalla olla seksuaalisesti vapaita naisellisia ”villinaisia” ja miehisen miehen puute johtaa ongelmiin niin makuuhuoneessa kuin parisuhteessa, Valli lataa. Blogiteksti on herättänyt sekä kritisoivia että kiitteleviä kommentteja.

Nanna Valli kirjoittaa havainneensa työssään, että naisen haluttomuuden taustalla on usein joko ”tossukkamainen” mies tai huonoja seksikokemuksia.

”Jos mies sen sijaan tarraisi vaimonsa pyllystä kiinni ja sanoisi, että "kuule muru, nyt minä otan sinut tässä keittiön pöydällä", nainen kostuisi todennäköisesti alta aikayksikön,” Valli uskoo.

Seksiongelmien syitä Valli löytää myös naisten uhrautuvasta marttyyriasenteesta tai ”vahvan naisen myytistä”. Vallin mukaan nimittäin ajatus, että vahva nainen on kova nainen, joka ei tarvitse apua tai miestä rinnalleen, on pötyä ja kertoo vain uhrautumisesta ja oman feminiinisyyden kieltämisestä.  Vallin kirjoituksessa "tosinainen" esiintyy jumalattarena, jota mies haluaa palvoa. Neitona pulassa, jonka ritari pelastaa. Villinaisena, jonka luolamies heittää olalleen.

”….naiset kieltäessään avun tarpeensa miehiltä arkisissa käytännön asioissa, kieltävät samalla myös haluavansa ja kaipaavansa seksiä, nautintoa, miesten kosketusta ja sitä että mies haluaa heitä. He elävät "vahvan naisen myyttiä", skenaariota jossa kokevat että heidän tulisi olla kovia ja vahvoja selvitäkseen tässä "miesten maailmassa". Tosiasiassa suurin osa miehistä palaa halusta auttaa naisia, seistä heidän rinnallaan vastoinkäymisissä, jos naiset vain antaisivat heille tämän mahdollisuuden ja pudottaisivat naurettavat "minä olen vahva nainen enkä tarvitse ketään" -kylttinsä.”

Nanna Valli, Mama Lion-blogi, 26.1.2014

Esimerkiksi Valli ottaa itsensä, ja hän kirjoittaakin avoimesti paitsi miehensä poissaolon aiheuttamista emotionaalisista tunnemyrskyistä että nuoren rakastajan kehuista seksuaalisesti voimaantunutta naista kohtaan. Valli toivookin naisten ottavan seksuaalisuutensa häpeilemättä haltuunsa.

Korostaa vanhoillisia sukupuolirooleja?

Lukijoissa teksti on herättänyt kahdenlaisia reaktioita. Blogia kommentoineiden mielestä Valli yleistää omat kokemuksensa koskemaan kaikkia naisia. Tekstiä syytetään myös siitä, että se yksinkertaistaa naisen seksuaalisuuden koko kirjon keskittymällä ylistämään feminiinisen naisen ja maskuliinisen miehen välistä heteronormatiivista seksiä ja korostamalla perinteisiä, vanhoillisia sukupuolirooleja. Tekstissä kuvailtu miehen maskuliinisuuden ”eheyttävä” vaikutus ja miehen tuoma turva ovat herättäneet lukijoissa ärsytystä.

"Itse olen seksuaalinen nainen, ja toimiva seksielämämme johtuu mielestäni siitä, että mieheni huomioi minua, hoitaa lapsia, tekee kotitöitä ja muutenkin antaa hyvin vähän aihetta nalkutukselle, jolloin olen vähemmän stressaantunut ja haluan enemmän seksiä. Se ei tee hänestä yhtään vähemmän Miestä tai "nössöä"," kirjoittaa eräs tekstiä kommentoinut.

Kirjoituksen kommentteineen voit lukea täältä.

Millaisia ajatuksia teksti herättää? Kaipaavatko naiset miehekkäämpiä miehiä ja miehet pelastettavia neitoja?


Lue myös:

    Uusimmat