Näinkö Lewis Hamiltonin F1-uran kohtalo ratkeaa? FIA julkaisi tietoa Abu Dhabin tutkinnasta

FIA ilmoitti, ettei se ole päätynyt tekemään tässä vaiheessa vielä minkäänlaisia ratkaisuja Abu Dhabissa ajetusta viime kauden päätöskilpailusta, joka päättyi skandaalinkäryisiin tunnelmiin.

F1-kausi 2021 on ajettu pakettiin kohta jo puolitoista kuukautta sitten, mutta Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n käynnistämä selvitys päätöskilpailun tapahtumista Abu Dhabissa on vielä kesken.

Mercedeksen Lewis Hamilton menetti kisan voiton viimeisellä kierroksella, kun Red Bullin Max Verstappen pääsi yrittämään ohitusta turva-auton kurvattua sivuun radalta. Kilpailujohtaja Michael Masin päätöstä ajauttaa turva-auto sisään on kritisoitu sääntöjen vastaiseksi, sillä kaikki kierroksella ohitetut kuljettavat eivät olleet päässeet hakemaan omaa paikkaansa autoletkassa.

Ratkaisevasti Masi oli ajattanut ainoastaan johdossa ajaneen Hamiltonin ja toisena olleen Verstappenin väliin mahtuneet kierroksella ohitetut turva-auton ohitse ennen kuin kisaa jatkettiin.

Kiistanalaisen ratkaisun vuoksi Lewis Hamiltonin F1-uran on arveltu olevan jopa katkolla. Brittilehdistössä esillä olleiden sisäpiiritetojen mukaan seitsemänkertainen maailmanmestari tekee päätöksensä jatkostaan vasta sen jälkeen, kun FIA tekee ratkaisunsa Abu Dhabin tapahtumista.

On arveltu, että Hamilton käyttää uransa jatkoa painostuskeinona ja vaatii FIA:lta tällä keinolla kovia ratkaisuja tapahtuneesta, jonka myötä brittikuski voisi oikeuttaa asemansa ”moraalisena voittajana”.

FIA tiedotti ilmeisesti huhuja tappaakseen viikonloppuna, että se ei ole tässä vaiheessa tehnyt minkäänlaisia päätöksiä tutkinnasta. Sen mukaan yksityiskohtainen analyysi tapahtumista on vielä kesken.

Tutkinnan tulokset esitetään F1:n komission kokouksessa 14. helmikuuta. Lopullinen hyväksyntä raportille haetaan vasta FIA:n moottoriurheiluneuvoston kokouksessa Bahrainin F1-avausosakilpailun alla 18. maaliskuuta.

F1-kauden 2022 ensimmäiset testit ajetaan Barcelonassa 23.-25. helmikuuta, joten Hamiltonilla on varaa odottaa tutkinnan tuloksia ennen lopullista ratkaisuaan ensi kaudesta.

Muun muassa brittilehti The Times on kertonut, että Mercedeksellä uskotaan vakaasti Hamiltonin jatkavan uraansa. Brittimestarin sopimus tallin kanssa kattaa myös kauden 2023.

Lue myös:

    Uusimmat