Uusi FIA-pomo asetti tiukan vaatimuksen Abu Dhabin GP:stä tehtävälle selvitykselle – tapaa Toto Wolffin huomenna

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on tapaamassa perjantaina FIAn uuden puheenjohtajan Mohammed Ben Sulayemin. Tapaamisessa keskustellaan varmasti kuukauden takaisen Abu Dhabin GP:n tapahtumista.

Lewis Hamilton menetti Abu Dhabissa jo varmalta näyttäneen kahdeksannen maailmanmestaruutensa, kun kilpailunjohtaja Michael Masi päätti soveltaa sääntökirjaa haluamallaan tavalla aivan kilpailun lopussa.

Masin toiminnan seurauksena Max Verstappen ohitti Hamiltonin viimeisellä kierroksella, piti kuin pitkin MM-johtonsa ja vei näin mestaruuden nimiinsä.

Kolme päivää Abu Dhabin GP:n jälkeen FIA tiedotti käynnistävänsä tapauksesta selvityksen. Tuomaristo esitti kisan jälkeisellä viikolla oman lausuntonsa, ja virallinen selvitystyö aloitettiin tämän viikon maanantaina.

Selvityksen pani alulle 12 vuoden ajan FIAn puheenjohtajana toiminut Jean Todt, jonka työn jatkajaksi arabiemiirikuntalainen Ben Sulayem valittiin vain viisi päivää Abu Dhabin GP:n jälkeen.

– Hän on tehnyt selväksi, että asia pitää hoitaa nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Hän haluaa, että selvitys tehdään kunnolla ja niin nopeasti kuin mahdollista, Sky Sports -toimittaja Craig Slater sanoi ja viittasi Ben Sulayemiin.

Sky Sportsin mukaan selvitystyön takarajaksi on asetettu 3. helmikuuta, jolloin FIAn ylin päättävä elin, Maailman moottoriurheiluneuvosto kokoontuu ensimmäisen kerran tänä vuonna. Selvityksen tulokset on tarkoitus käydä läpi kyseisessä kokouksessa.

Wolffin ja Ben Sulayemin tapaamisesta uutisoiva GP Fans kertoo, että Ben Sulayem käy tällä viikolla tutustumismielessä läpi kaikkien kymmenen F1-tallin pomot keskustellakseen näiden mieltä askarruttavista asioista.

Odotettavissa on, että Wolff tekee Ben Sulayemille selväksi vaatimuksensa nyt aloitetusta selvitystyöstä. Wolff sanoi Abu Dhabin GP:n jälkeen olevansa kuin puulla päähän lyöty ja vaati tuolloin FIAlta konkreettisia ja oikeita päätöksiä ja toimenpiteitä.

Lue myös:

    Uusimmat