Uutta sisäpiiritietoa Lewis Hamiltonista – The Times: Uransa jatkoa pohtiva F1-mestari vetäytyi vuorille odottamaan FIA:n ratkaisua

4:48

Lewis Hamiltonin tilanne on F1-maailman kuuma peruna. Mercedeksen brittimestarin on arveltu harkitsevan jopa uransa lopettamista. The Timesin mukaan paljon riippuu viime kauden päätösosakilpailua koskevasta FIA:n tutkinnasta ja siitä tehtävistä johtopäätöksistä.

Abu Dhabissa pettymykseen ja MM-taiston niukkaan tappioon päättyneen kauden jälkeen sir Lewis Hamiltonin kohtalo on vaikuttanut roikkuvan ilmassa jo kuukauden päivät.

Mielestään epäoikeudenmukaisesta loppuratkaisusta tuohtuneen Hamiltonin on uskottu harkitsevan koko uransa lopettamista, eikä vastikään aateloidun britin hiljaiselo ole varsinaisesti hillinnyt huhuja.

Brittilehti The Times kertoo tiistaina, että Mercedeksellä uskotaan Hamiltonin saapuvan kuitenkin normaalisti tallin riveihin ennen kauden alkua. Hamiltonin viime kesänä tekemä sopimus kattaa kaksi seuraavaa F1-kautta.

– Sisäpiiriläiset kertovat, että 37-vuotias Hamilton pitää kunnostaan huolta vuoristomajassaan Coloradossa – nauttii lumikenkäilystä sekä muusta kuntoilusta – ja hänen odotetaan ilmoittautuvan kautta edeltäviin testeihin ensi kuussa, The Timesin Matt Lawton kirjoittaa.

Hamiltonin tilanne on lehden mukaan kuitenkin suuresti riippuvainen siitä, mitä seurauksia FIA:n tutkinta päätöskisan tapahtumista aiheuttaa.

Mercedeksen ja Hamiltonin tulkinnan mukaan F1:n kilpailujohtaja Michael Masi teki sääntöjenvastaisen päätöksen ottaa turva-auto sisään ennen kuin kaikki kierroksella ohitetut oli komennettu ajamaan kärjen ohi takaisin omalle paikalleen letkan hännillä.

Masin ratkaisun ansiosta Red Bullin Max Verstappen pääsi ohittamaan Hamiltonin kilpailun viimeisellä kierroksella.

FIA on luvannut, että tutkinta tapahtuneesta saatetaan loppuun alkuvuodesta, jotta kaikki merkittävät palautteet ja johtopäätökset ehditään käsitellä hyvissä ajoin ennen kauden 2022 alkua.

– Jos lopputulema on Hamiltonin mielestä tyydyttävä ja hän katsoo tulleensa kunnolla kuulluksi, hänen odotetaan palaavan takaisin kilvanajoon, Lawton kertoo.

The Timesin mukaan Mercedes ei kommentoi Hamiltonin tulevaisuutta millään tavalla julkisesti ennen kuin FIA:n tutkinta viime kauden tapahtumista on saatu päätökseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja