Nainen, tiesitkö tätä: Liikunnalla orgasmiin

Orgasmin voi saavuttaa pelkällä liikunnalla, eikä kokemusta voi itse kontrolloida, kertoo tutkimus.

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan naisen harrastama liikunta voi johtaa orgasmin saamiseen, kertoo medicalxpress.com. Orgasmin saavuttamiseen ei liikunnan lisäksi tarvita eroottisia fantasioita tai muita seksuaalisia ajatuksia.

Ilmiöstä on huhuttu ennenkin, ja sitä on myös kutsuttu nimellä "coregasm", koska varsinkin vatsalihasten treenaaminen on liitetty orgasmin saamiseen. "Core" merkitsee keskusta tai ydintä.

Tutkija, kolumnisti ja kirjailija DebbyHerbenickin mukaan erityisesti köysiin tai tolppiin kiipeily, painonnosto, pyöräily ja soutu saattoivat aiheuttaa naiselle orgasmin.

– Tämä tieto on mielenkiintoista, koska se osoittaa, ettei orgasmi ole välttämättä seksuaalinen tapahtuma.Tulokset voivat kertoa meille enemmänkin kehollisista mekanismeista naisen orgasmikokemuksen taustalla, Herbenick sanoi.

Voiko liikunta parantaa naisen seksuaalisia kokemuksia?

Tutkimukseen osallistui 124 naista, jotka olivat kokeneet hekuman huipun liikunnan seurauksena, ja 246 naista, jotka olivat kokeneet seksuaalista mielihyvää liikunnan vuoksi.

Kaikista naisista noin 40 prosenttia oli kokenut eroottista mielihyvää liikunnan aikana yli kymmenen kertaa.

Orgasmin saaneista naisista noin 20 prosenttia kertoi, ettei voinut kontrolloida tapahtunutta. Naiset eivät olleet fantasioineet tai ajatelleet eroottisia ajatuksia ennen orgasmin saamista. Orgasmin saaneista naisista 51 prosenttia oli tehnyt vatsalihasliikkeitä. 26 prosenttia naisista oli nostellut painoja ja 20 prosenttia joogannut.

Tutkituista naisista 69 prosenttia oli heteroita, ja suurin osa tutkituista oli naimisissa tai parisuhteessa.

Herbenickin mukaan vielä ei voida sanoa varmasti, voiko liikunta parantaa naisen seksuaalisia kokemuksia. Hän kuitenkin uskoo, että terveyttä ja hyvinvointia parantavalla liikunnalla on potentiaalia edistää myös naisen seksuaalielämää.


AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja