Nainen sai puolen vuoden tuomion perättömistä puheista – selviää yhdyskuntapalvelulla

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen naisen puolen vuoden ehdottoman vankeuden sijaan 180 tunnin yhdyskuntapalveluun tämän kerrottua viranomaisille vakavia perättömiä tietoja. 

Nainen tuomittiin kahdesta väärästä ilmiannosta ja kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta.

Käräjäoikeus antoi tuomion kesäkuun alussa, mutta julkaisi vasta nyt salaiseksi määrätystä tuomiosta kertovan selosteen. Asia käsiteltiin salaisena, koska sen käsittelyyn liittyi erityisen arkaluonteisia pötypuheiden uhriksi joutuneen henkilön yksityiselämään liittyviä seikkoja.

Uhri joutui rikostutkinnan kohteeksi

Nainen oli vuosina 2018–2020 esittänyt usealla eri kerralla esitutkinta- ja sosiaaliviranomaisille väärän tiedon, jonka johdosta puheiden kohteena ollut henkilö joutui esitutkintaan.

Kohde joutui lukuisien valheellisten väitteiden kohteeksi, joissa hänestä esitettiin moninaisia rikosväitteitä.

– Kaikissa tapauksissa asia on päättynyt siihen, että syyttäjä on tehnyt asioista syyttämättäjättämispäätöksen ei näyttöä -perusteella.

Osapuolet tekivät sovinnon

Naisen aiemman rikollisuuden johdosta tämän puolen vuoden vankeustuomio olisi määrätty ehdottomaksi. Oikeus määräsi hänet kuitenkin vankeuden sijasta yhdyskuntapalveluun.

– Rangaistusta määrättäessä sitä lieventävinä seikkoina otettiin huomioon osapuolten saavuttama sovinto sekä vähäisissä määrin myös se, että vastaaja rikokset tunnustaessaan ja asianomistajan korvausvaatimuksen sopiessaan oli osoittanut vahvaa tahtoa toimia oikein, oikeuden selosteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat