Nainen pyytää apua nettipalstalla – epäilee työkaverinsa valehtelevan raskaudestaan: "Löysin tismalleen saman ultraäänikuvan..."

Mitä tehdä, jos epäilee työkaverin valehtelevan raskaudestaan, kysyy nainen nettipalstalla.

Raskaus ja sen aiheuttamat muutokset voivat olla odottaville äideille herkkä aihe. Mutta miten tulisi lähestyä naista, jonka raskauden olemassaoloa epäilee kokonaan? Dilemman eteen on joutunut tuntemattomana pysyttelevä brittinainen. 

Brittiläisten äitien suosimalle keskustelupalsta Mumsnetille kirjoittanut nainen epäilee, että hänen työkaverinsa vain esittää olevansa raskaana vältelläkseen töitä. Hänen alallaan raskaudesta ilmoittanut nainen siirretään välittömästi helpompiin tehtäviin.

"Se oli aika epäilyttävää, mutta kukaan ei sanonut mitään"

Uskomattomalta kuulostavalle väitteelle asiasta kirjoittavalla naisella on kuitenkin perusteluja.

– Aluksi oli jotain sekaannusta deittailusta ja siitä, kun hän sanoi saaneensa keskenmenon, mutta ei saanutkaan, se oli aika epäilyttävää, mutta kukaan ei sanonut mitään, nainen kirjoittaa.

– Viime viikolla hän ilmoitti menevänsä 12. viikon ultraan ja vatsasta ei löytynyt vauvaa. Hänen täytyi mennä seuraavana päivänä toiseen ultraan.

Epäilyttävä yksityiskohta ultraäänikuvassa

Nainen kertoo kysyneensä "raskaana olevalta" työkaveriltaan Facebookissa siitä, kuinka ultra oli sujunut. Työkaveri sanoi sen menneen loistavasti ja lähetti ultraäänikuvan.

Nettipalstalle kirjoittava nainen huomasi kuvassa kuitenkin pienen yksityiskohdan: Kuvassa oli päivämäärä vuodelta 2015. Hän menikin etsimään työkaverinsa sivuilta lisää todisteita valheesta.

– Hänellä on muitakin lapsia, ja olin hiukan epäileväinen, joten tarkistin hänen aikaisemmat Facebook-kuvansa. Löysin tismalleen saman ultraäänikuvan hänen aikaisemmasta lapsestaan, nainen kertoo.

Nainen miettiikin, pitäisikö hänen ilmoittaa asiasta yrityksen johdolle, sillä työkaveri pyytää edelleen vapauksia palavereista ja työskentelee kevyempien tehtävien parissa, jolloin muiden työntekijöiden tulee hoitaa hänen tehtävänsä.

Toisaalta nettipalstalle kirjoittava nainen miettii, kuuluuko asia edes hänelle, ja pitääkö hänen puuttua siihen.

Osa ilmiantaisi, osa miettisi vielä

Monet Mumsnetin kommentoijat kehottivat naista raportoimaan asian. Monet kertoivat myös omia kokemuksiaan patologisista valehtelijoista töissä.

– Mene esimiehelle. Minä työskentelin aiemmin pakonomaisen valehtelijan kanssa. Kaikkien hevonpaskojen sairaspäivien lisäksi hän varasti aika paljon rahaa yritykseltä ennen kuin jäi kiinni, eräs kommentoi.

Osa kommentoijista kuitenkin kehotti naista ottamaan askeleen taaksepäin ja miettimään vielä hetken ennen ilmoituksen tekemistä.

– Varmuuden vuoksi, jos kyseessä on ollut jonkinlainen keskenmeno tai on ongelmia, pidättäytyisin vielä tekemästä mitään. Anna aikaa vielä pari viikkoa ja jos asia vieläkin vaivaa, puhu esimiehellesi, toinen kirjoittaa.

Mitä sinä tekisit?

Lähteet: Mumsnet, News.com.au

***

0:42

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja