Nainen ompeli perhoselle uuden siiven, jotta se voisi lentää ensimmäistä kertaa elämässään

Matka toukasta perhoseksi – kiehtova muodonmuutos videona! 0:41
Matka toukasta perhoseksi – kiehtova muodonmuutos videona. Näin voit kasvattaa itse perhosia!

Amerikkalaisen Romyn kaunis teko pienen hyönteisen eteen on hurmannut ihmisiä ympäri maailmaa.

Romy McCloskey innostui perhosten kasvattamisesta vahingossa. Hänen äitinsä oli kuollut syöpään ja sanonut ennen kuolemaansa, että "Aina kun näet perhosen, se olen minä kertomassa, että rakastan sinua". 

Eräänä päivänä Romy huomasi muutaman perhosen toukan pihapensaassa ja päätti siirtää ne linnuilta turvaan. Sitten hän kiinostuikin siitä, kuinka perhosia voisi kasvattaa kotioloissa. 

Romy perehtyi aiheeseen lukemalla alan kirjallisuutta, ja perhosten kasvattamisesta muodostui rakas harrastus. 

Siipi oli vain repaleinen pala

Viime keväänä hän huomasi, että yhden toukan kehitys kotelovaiheesta perhoseksi ei ollut onnistunut, koska perhosen toisen siiven paikalla oli vain pieni repaleinen pala.

Surullisena hän jakoi asian somessa, jolloin eräs ystävä lähetti hänelle videon. Videolla opetettiin, kuinka perhoselle voi ommella uuden siiven. Pukusuunnittelijana ja paljon kirjailuja tekevänä ompelijana Romy päätti kokeilla, onnistuisiko siiven ompelu.

Liikuttaa ihmisiä ympäri maailman

Tarina sai onnellisen lopun, kun Romy kertoi, että siiven valmistuttua perhonen lensi muutaman kierroksen pihalla, lepäsi hetken pihapensaassa ja lähti sitten matkaan. 

Jos et näe upotusta alta, voit katsoa kuvat tästä.


Romy kuvasi siipiompelun vaiheet ja jakoi ne sosiaaliseen mediaan. Ihmiset ympäri maailmaa ihastuivat ja liikuttuivat naisen kauniista teosta, joka lähti nyt jälleen kevään korvilla uuteen lentoon lukuisten ihmisten jakamana.

Lue myös:

    Uusimmat