Mainos

Nainen kertoo avoimesti: Valitsin hyvin intiimin tavan lievittää synnytyskipua

Synnytyskipuja voi hillitä erilaisilla tavoilla. Bloggaaja ja valokuvaaja Angela Gallo-Peters valitsi itsetyydytyksen.

Hieronta. Epiduraali, ilokaasu. Masturbaatio?

Kyllä. Synnytyskipuja voi hillitä kaikilla näillä tavoilla. 

Bloggaaja ja synnytyskuviin erikoistunut kuvaaja Angela Gallo-Peters kirjoitti blogissaan erikoisesta kivunlievitysmetodistaan: hän helpotti synnytyskipuja itsetyydytyksen avulla. 

Gallo-Peters kertoo, että seksissä ja synnytyksessä on paljon samaa: esimerkiksi anatomia ja hormonien erittyminen liittyvät molempiin. Gallo-Peters uskoo, että moni ajattelee synnytyskipuja edelleen asiana, jotka täytyy vain kestää – kuin rangaistuksena jostakin. Samalla tavalla nautinnon yhdistäminen synnytykseen tuntuu jotenkin väärältä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Hän kertoo, ettei synnytyksen aikana tapahtuvan koskettelemisen tarkoitus ole saada nautinnollista, seksuaalista orgasmia, vaan tehdä kokemuksesta nautinnollisempi ja lievittää myös kipua.

– Oksitosiinia, beibi, pienen endorfiini- ja adrenaliinimäärän kanssa, Gallo-Peters kirjoittaa.

– Onko synnytyksesi pysähdyksissä tai kestääkö se kauan? Tarvitsetko luonnollista piristettä? Koskettele itseäsi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Gallo-Petersin mukaan ihmiset yleensä hämmentyvät, kun kuulevat hänen kosketelleen itseään synnytyksen aikana. Hän kertoo kuitenkin muistavansa synnytystilanteen turvallisena ja onnellisena.

– Klitoriksen stimulointi toimi upeasti. Se palautti huomioni vaginan alueelle ja energiaan, joka kupli sisälläni. Tunsin yhteyttä, kuin olisin voinut kontrolloida tunteitani paremmin. Supistuksista tuli siedettävämämpiä, ja lepo niiden välissä oli nautinnollisempaa, Gallo-Peters kuvaa.

"Lakatkaa häpäisemästä kehojamme!"

Synnytyksiä kuvaava Gallo-Peters kertoo Instagramissa olevansa lopen kyllästynyt siihen, että synnyttäminen, sen kuvaaminen ja näyttäminen ovat tabu. Hän ei voi esitellä suurta osaa työstään sosiaalisessa mediassa, koska kuvat ovat "epäsopivia".

– Vaginat ja rinnat eivät ole olemassa pelkkiä orgasmeja varten. Teidät on ehdollistettu ajattelemaan, että näin on, ja tämän hyperseksualisoimisen vuoksi teistä tuntuu luontevammalta katsoa pornoa kuin synnyttävää naista, Gallo-Peters kirjoittaa kuvansa yhteydessä.

Kuva täytyi sensuroida, koska siinä näkyi liikaa.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Lakatkaa häpäisemästä kehojamme, varsinkin, kun synnytämme lapsianne; kun synnytämme TEITÄ. Et olisi täällä, ellei sitä kohtua, joka oli kotisi, olisi olemassa. Olemme ihmeellisiä, ja ansaitsemme sen, että meitä juhlistetaan jokainen hiton päivä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.