Nainen huomasi häirikön ottavan salakuvan hameensa alta – neuvoo nyt muita: "Älkää pelätkö järjestää kohtausta"

Nainen joutui kammottavaan tilanteeseen, kun hän havaitsi mekkonsa nousseen takaa ylös.

Reddit-käyttäjä Snailsentrails kertoo yhteisöpalvelussa kammottavasta kohtaamisesta kaupassa. Hän oli amerikkalaisen Walmart-ketjun liikkeessä ostoksilla lastensa kanssa, ja kumartuessaan ottamaan tuotetta hyllystä hän tunsi mekkonsa nousevan takaa ylös.

– Kun ojensin käteni vetääkseni mekon alas, kuulin hitto vie kameran sulkimen äänen. Tässä vaiheessa olin epäuskoinen, ja nousin pystyyn vain nähdäkseni pitkälle yli 50-vuotiaan miehen kävelevän apteekkia kohti puhelin kädessään, Snailsentrails kirjoittaa.

Toimi näin väkivaltaisessa tai uhkaavassa tilanteessa:

  • Säilytä malttisi, älä provosoidu
  • Peräänny ja pidä turvaväli, jos voit
  • Pidä kädet näkyvissä, älä käännä selkääsi
  • Vältä äkkinäisiä liikkeitä ja tuijottamista
  • Rauhoita puhumalla selkeästi, lyhyesti ja myötäillein, älä keskeytä
  • Istu, jos uhkaavasti käyttäytyvä henkilö istuu ja nouse seisomaan, jos uhkaaja nousee
  • Pyri voittamaan aikaa, jotta muita tulisi paikalle
  • Kiinnitä ympäristön huomio tapahtumaan
  • Hälytä lisäapua heti, kun voit. Pyri hälyttämään niin, että uhkaaja ei huomaa
  • Pyri irrottautumaan otteesta
  • Pakene heti, jos tilanne näyttää muuttuvan vaaralliseksi

Ohjeet: Punaisen Ristin sivusto vapaaehtoisille

– Hän piti puhelinta oudosti, vaikeassa asennossa, ja katselin, kun hän meni apteekin jonoon, jossa käänsi puhelintaan katsoakseen ruutua... Ja se oli tarpeeksi, näin kuvan takamuksestani, mekkoni kuvioinnista ja mustista alusvaatteista.

Snailsentrails ei suinkaan jäänyt tilanteessa sanattomaksi.

– Kun näin tuon, huusin "anteeksi!" Ja kaikki apteekissa, asiakkaat ja apteekkarit, lakkasivat tekemästä sitä, mitä olivatkaan tekemässä, vain katsoakseen minua. Otin askelen miestä kohti, en halunnut kävellä pois vaunussa olevien lasten luota. Huusin "otitko juuri kuvan minusta" miehelle, nainen muistelee.

Mies mumisi takaisin "ööh, en ottanut". Hän käänsi katseensa pois ja lähti jonosta.

– Kaikki katsoivat minua kuin olisin mielipuoli, joten ryntäsin kirjaosastolle, missä ilmoitin tilanteesta työntekijälle, huolimatta siitä, että neljä apteekkaria katsoi minun huutavan miehelle. Näin miehen vielä kerran kaupassa ennen kuin lähdin. Halusin vain pois.

Kotona Snailsentrails soitti kauppaan varmistaakseen, että asialle tehtiin jotakin. Turvakameran nauhalta selvisi, että mies oli seurannut Snailsentrailsin perhettä kauan ennen kuvan ottamista.

Nainen teki rikosilmoituksen. Hän haluaa kannustaa kaikkia puolustamaan paitsi itseään, myös läheisiään ja muita kanssaihmisiä julkiselta ahdistelulta.

– Jos tätä tapahtuu julkisella paikalla, olkaa kilttejä, älkää epäröikö paljastaa ihmisiä. Nolatkaa heidät. Häpäiskää heidät. Jos lapseni eivät olisi katselleet, olisin mennyt ottamaan puhelimen häneltä. Se oli kammottavaa, ja tunnen oloni hyvin häväistyksi ja oksettavaksi, hän kuvaa.

– Älkää pelätkö järjestää kohtausta, kun joku tekee jotakin inhottavaa.

***


Lue myös:

    Uusimmat