Mainos

Nainen HS:ssa: Lapsenlastani uhattiin koiran hyökkäyksellä bussissa, kuljettaja ei reagoinut – HSL: "Selvää, että pitää puuttua"

Isoäiti kertoo Helsingin Sanomissa, kuinka hänen tyttärensä ja tämän puoliksi ulkomaalaista lasta haukuttiin kovaäänisesti linja-autossa. Solvauksia ladellut nainen uhkasi muun muassa usuttaa koiran lapsen kimppuun. Lapsen äiti pyysi kuljettajaa poistamaan huutelijan, mutta kuljettaja ei asiaan reagoinut.

Kuljettajalla on oikeus ja velvollisuus puuttua joukkoliikenteessä tapahtuvaan häiriköintiin, kertoo Helsingin Seudun liikenteen (HSL) turvallisuusasiantuntija Jaakko Heinilä MTV Uutisille. Heinilän mukaan ensimmäinen askel on aina kehottaa häiriköivää matkustajaa rauhoittumaan.

 – Jos kuljettaja ei mene tilanteeseen tai pysty poistamaan matkustajaa, hän voi soittaa tilanteesta riippuen apuun poliisin tai järjestyksenvalvojan.

Helsingin Sanomat julkaisi keskiviikkoaamuna mielipidekirjoituksen, jossa kirjoittaja kertoo tyttärensä joutuneen kovaäänisen ja rasistisen huutelun uhriksi linja-autossa Helsingin Vuosaaressa. Mukana oli ollut myös kirjoittajan lapsenlapsi.

Solvauksia heitellyt keski-ikäinen nainen oli kirjoittajan mukaan uhannut myös usuttaa koiransa äidin ja lapsen kimppuun. Kirjoittajan toteaa, etteivät linja-auton kuljettaja tai kanssamatkustajat puuttuneet tilanteeseen.

Jakko Heinilän mukaan HSL selvittää parhaillaan tapahtunutta. Yhtiö yrittää selvittää, mistä bussivuorosta oli tarkemmin kysymys, jotta tilannetta ja ohjeistuksia voidaan käydä läpi kuljettajan kanssa.

– Jos joku alkaa solvaamaan ja käy rasistiseksi, on selvää että siihen pitää puuttua.

Turvallisuusasiantuntijan mukaan häiriökäyttäytymistä HSL:n liikenteessä ei palautteen valossa tapahdu erityisen paljon.

– Häiriökäyttäytymistä on yleensä viikonloppuisin, kun mukana on päihteitä ja vähemmän rutiinimatkustajia, kuten työmatkoilla olevia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.