Nainen: Älä pukeudu näin töihin

Työaamuisin iskevä vaatekriisi on monelle naiselle tuttu ilmiö. Pukeutumiseen kannattaa kuitenkin panostaa, etenkin jos työskentelee toimistossa. Forbes kertoo, millaisissa vaatteissa työpaikalle ei saa ilmestyä.

Monet bisnesnaiset sortuvat toistuvasti pukeutumisvirheisiin. Pahimmassa tapauksessa tämä saattaa viedä osaavalta uranaiselta jopa ylennyksen, kirjoittaa Forbes.com. Mitkä sitten ovat pahimmat vaatemokat, joita työpaikalla voi tehdä?

Avara kaula-aukko

– Avara kaula-aukko on häiritsevä, eikä sovi bisnesilmapiiriin, toteaa aiheeseen perehtynyt kirjailija ja imagokonsultti Ginger Burr.

Lawrencen yliopiston professori Peter Glickin tutkimuksen mukaan seksikkäästi pukeutuvia johtoportaan naisia ei pidetä pätevänä, kyvyistä huolimatta. Tutkimus toteaa, että hillitysti pukeutuvat naiset saavat todennäköisemmin ylennyksen työpaikallaan.

Kropalle epäsopivat vaatteet

Etikettiasiantuntija Barbara Pachter kertoo, että yllättävän moni nainen ei osaa pukeutua oman vartalomallin mukaan. Hän sanoo, että naiset pukeutuvat usein liian isoihin tai huonosti räätälöityihin pukuihin.

Tämä ongelma on Pachterin mukaan helppo ratkaista: työvaatteet kannattaa ostaa liikkeistä, jotka räätälöivät puvut juuri sinulle sopiviksi.

Kuluneet kengät

Burrin mukaan uralla etenemiseen voi vaikuttaa myös pienet asiat, kuten nuhruiset kengät.

– Tiedän tapauksen, jossa työstä kilpaili kaksi yhtä pätevää henkilöä. Toisella kandidaatilla oli naarmuuntuneet kengät, eikä häntä valittu. Yritys pohti, että hän saattaa työssäänkin katsoa pieniä yksityiskohtia läpi sormien, hän toteaa.

Pukeutumisetiketin laiminlyöminen

Paras tapa saada pukeutumisvinkkejä töihin on katsoa, miten muut työntekijät pukeutuvat. Käyttävätkö naisjohtajat sukkahousuja töissä kesällä? Entä saapuuko pomosi töihin lyhyessä hameessa tai tiukoissa farkuissa?

Esimerkiksi vaatealan yrityksissä pukeutumiskoodit eivät ole yhtä tiukkoja kuin vaikkapa lakifirmassa.

Yleisiä virheitä

Vaikka rento pukeutuminen olisikin töissä sallittua, on olemassa vaatemokia, joita tulisi välttää yleisesti töihin mennessä. Esimerkiksi rintaliivien paljastaminen tai alushousujen rajojen näkyminen tiukkojen housujen alta ovat pukeutumismokia, joita täytyy ehdottomasti välttää. Tähän kategoriaan kuuluvat myös lyhyet minihameet ja läpinäkyvät vaatekappaleet.

-muotiohjelmassa perehdytään sunnuntaina 3.7. uranaisen vaatekaapin saloihin kello 18.00 AVAlla.

(AVA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja