Nainen aavisti, ettei vauvalla ole kaikki hyvin ja toivoi sektiota - lähes viisikiloinen vauva menehtyi alatiesynnytyksessä

Projektina vauva – eräs lapsettomuustarina 11:29
Projektina vauva: erään lapsettoman tarina.

Flavia, 38, halusi suunnitellun sektion, mutta naisen toivetta ei kuunneltu. Flavia synnyttikin alateitse pojan, joka oli syntyessään eloton. 

Aiheesta kirjoittavat ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen.

Flavia ja Elias odottivat ensimmäistä lastaan. Raskaus oli onnellista aikaa. He elivät syksyä 2018. 

Flavia kertoo pelänneensä synnytystä siksi, että hänen raskausvatsansa oli valtava. Hän ei halunnut synnyttää alateitse vaan toivoi sektiota. 

Kun hän oli raskausviikolla 42, synnytys viimein käynnistettiin, mutta hänen piti synnyttää alateitse.

-Tiesin riskit ja sen, että lasketun ajan ylittäminen on riski vauvalle. Menin paniikkiin, koska vatsani vain kasvoi, Flavia kuvaa.

Synnytyksen ponnistusvaihe pitkittyi 

Lopulta kun synnytys käynnistettiin, se ei mennyt niin kuin oli tarkoitus.

Flavia ponnisti ja ponnisti, mutta vauvasta näkyi vain pää. Poika, jota Flavia ja hänen miehensä Elias kutsuivat Finniksi, oli jumissa hartioista. Vauva oli neljä minuuttia jumissa ennen synnytyslääkärin saapumista.

Silloin oli kuitenkin jo liian myöhäistä. Finn menehtyi happivajeen myötä.

Hän syntyi huomattavan isokokoisena normaalikokoiseen vauvaan verraten: hän oli syntyessään 56 senttiä pitkä ja 4730 grammaa painava. Lähes viisikiloinen vauva oli miltei kaksi kiloa painavampi verraten pienehköön täysiaikaiseen vauvaan. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Sairaalan toiminta selvittelyssä 

Flavia ja Elias tekivät tapauksesta ilmoituksen muun muassa potilaslautakuntaan. Tapausta selvitellään ja ilmassa on monia kysymyksiä. Miten täysin terve vauva kuoli ruotsalaisessa sairaalassa ja miksei yliaikaisuutta ja Flavian huolta kuunneltu?

Jos Flavia tulee uudestaan raskaaksi, hänelle on luvattu keisarileikkaus. Se ei kuitenkaan pariskuntaa suuresti lohduta. 

Juuri nyt Flavia ja Elias kuitenkin surevat poikaansa Finniä, joka olisi nyt jo vuoden ikäinen.

Lue myös:

    Uusimmat