Näin Ville Virtanen neuvoo piristämään pitkää parisuhdetta

Näyttelijä Ville Virtanen ja hänen kollegansa antoivat MTV Lifestylelle vinkkejä, kuinka hoitaa pitkää parisuhdetta.

Pitkissä parisuhteissa on omat haasteensa. MTV Lifestyle kysyi Ei kiitos -elokuvan tekijöiltä neuvoja parisuhteen piristämiseen. Vinkkeinä mainittiin muun muassa kauniit teot, riittävä puhuminen ja tilan antaminen. On tärkeää myös ymmärtää, että rakkaus muuttaa pitkässä suhteessa muotoaan.

Ville Virtanen: Älä panikoi, jos intohimo katoaa hetkellisesti

– Jos ajatellaan perheyksikköä, niin pitäisi olla aikaa itselleen, koko perheelle ja erikseen vielä parisuhteelle. Arjen pitää olla hyvin organisoitua. Mielestäni saa olla myös hirveän tylsää. Intohimon kanssa ei kannata olla niin hädissään. Se tulee ja menee. Rakkauden ja parisuhteen kasvaessa eri asiat nousevat pintaan.

– On tärkeää, että on aikaa olla kaksistaan. Voi olla esimerkiksi joku traditio kerran vuodessa, jolloin tulee käytyä läpi hyvät asiat, mitä on tässä matkalla tapahtunut. Esimerkiksi jonkunlainen yhteinen juhla joka vuosi olisi kaunis tapa ottaa toinen huomioon. Syödä hyvin ja olla yhdessä."

Kai Vaine: Älä kangistu puolisosi kanssa vanhoihin kaavoihin

– On tärkeää muistaa kokeilla jotain uutta riittävän usein. Asioita, jotka ehkäisevät kaavoihin kangistumista. Pyri rakastumaan puolisoon joka päivä uudestaan. Älä pidä asioita itseäänselvyytenä. Muuten alkaa nuoli osoittaa alaspäin, ja lehdet putoavat puista.

Anna-Leena Härkönen: Molemmilla pitää olla omaa tilaa ja omia kavereita

– Oma ennätykseni parisuhteessa on 11 vuotta. En tiedä, olenko oikea henkilö neuvomaan? Jotkut ovat olleet yhdessä 30 vuotta, jotkut ovat olleet 50 vuotta. Yhteisiä matkoja kannattaa ehkä ainakin olla. Myös se on tärkeää, ettei koko ajan nyhjätä yhdessä. Kummallakin olisi omaa tilaa ja omia kavereita.

– Olen kuullut kauhutarinoita sairaalloisesta mustasukkaisuudesta. En pystyisi itse elämään päivääkään sellaisessa suhteessa, jossa toinen kyttäisi koko ajan, kenen kanssa olen tekemisissä ja missä viivyn. Kyllä toiseen pitää pystyä luottamaan.

Anu Sinisalo: Puhuminen ja kauniit teot ovat tärkeitä

– Puhuminen. Puhuminen ja kauniit teot. Kauniit teot unohtuvat usein parisuhteissa. Muista, että rakkaus muuttaa ajan kanssa muotoaan, mutta se ei häviä mihinkään.

– Opi tunnistamaan itsessäsi pelkoja ja toiveita, mitä sinulla on ja mitä haluaisit. Sano ne ääneen kumppanille. Toinen tapa on kirjoittaa vaikkapa kirje tai meili, jollei uskalla heti puhua kasvotusten. Puhuminen on ainoa tapa, millä me voimme ymmärtää toinen toisiamme. Ja siinäkin on paljon väärinymmärryksiä. Rehellisyys itseään kohtaan on tärkeä asia. Kunnioita omia halujasi ja tarpeitasi. Pitkä parisuhdehan on paljolti myös kompromissien tekoa."

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat