Näin verkostoidut pikkujouluissa – vinkit suhteiden solmimiseen!

Onko edessä pikkujoulut tai muut pippalot, mutta jutustelu ja uusiin ihmisiin tutustuminen jännittää? Lue vinkit, joiden avulla verkostoituminen onnistuu!

Nextavenue.org listasi kahdeksan konstia, joiden avulla onnistut viemään uraasi eteenpäin sosiaalisissa tilaisuuksissa.

Puhu vähemmän, kuuntele enemmän

Fiksut verkostoitujat keskittyvät esittämään hyviä kysymyksiä. Uravalmentaja Kathleen Bradyn mukaan kysymyksiä esittämällä voit esimerkiksi selvittää, kuka voisi kyetä auttamaan sinua urallasi eteenpäin.  Kyselemällä vältät puhumasta itse liikaa tai liian vähän.

Älä puhu vain työstä

Yritysjuhlissa on toki sallittua sivuta työasioita, ja kollegan tai esimiehen kehuminen hänen kumppaninsa edessä on aina mukavaa. Älä kuitenkaan pitäydy pelkissä työasioissa!

Kysy kollegoiltasi heidän perheistään, harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Tutustut heihin paremmin ja löydät uusia yhdistäviä tekijöitä.

Vältä arkoja aiheita

Yleisesti ottaen on parasta olla puhumatta esimerkiksi politiikasta, uskonnosta tai kiistellyistä yhteiskunnallisista aiheista. 
Jos etsit parhaillaan uuttaa työpaikkaa, voit tuoda sen esiin. Älä kuitenkaan aloita yksinpuhelua työnhaustasi, vaan vaihda aihetta siitä mainittuasi. Jos keskustelukumppani vaikuttaa kiinnostuneelta auttamaan haussasi, kiitä häntä ja ehdota, voisitteko jatkaa keskustelua aiheesta paremmalla ajalla.

Pysy rentona

Juhlassa on kyse ennen kaikkea sosiaalisesta tilaisuudesta, joten vaikka olisit kuinka epätoivoinen työnhaussa, älä näytä sitä. Brady neuvoo ajattelemaan juhlia tilaisuutena solmia ensimmäisiä kontakteja mahdollisia tulevia tapaamisia ja yhteydenpitoa varten. Älä koskaan ota CV:täsi mukaan juhliin, sillä se näyttää epätoivoiselta. 

Esittele itsesi

Juhlat tarjoavat täydellisen tilaisuuden tavata uusia tuttavuuksia. Yritä tutustua ainakin kahteen uuteen ihmiseen jokaisessa juhlassa.  Muista, että mahdolliset seuralaiset, kuten puolisot ja lapset, voivat tuntea olonsa ulkopuolisiksi. Jututa siis myös heitä: voit yllättyä, kuinka kiinnostaviksi ja joskus jopa hyödyllisiksi keskustelukumppaneiksi he voivat osoittautua.

Muista käyntikortit

Haluatko jatkaa juttua juhlien jälkeen? Muista pyytää käyntikorttia ennen kuin juttuhetkenne päättyy. Jätä myös oma korttisi!

Jatka yhteydenpitoa

Juhlan jälkeen ota yhteyttä niihin tapaamiisi ihmisiin, joista voisi olla sinulle apua urallasi.
Lähetä esimerkiksi henkilökohtaiseksi muokattu LinkedIn-kutsu tai sähköpostiviesti, jossa kerrot että oli kiva tutustua. Jos löydät vaikkapa videon tai artikkelin, joka mielestäsi voisi kiinnostaa jotakuta jututtamaasi, lähetä viestisi mukana linkki siihen. Keksi, miten voisit ehdottaa tapaamista kasvokkain vaikkapa kahvin tai lounaan merkeissä.

Mene paikalle!

Varmasti joskus loikoilisit mieluummin kotisohvallasi kuin osallistuisit tylsiin kissanristiäisiin. Bradyn mukaan tilaisuudet ihmissuhteiden vahvistamisen ja uusien solmimiseen kannattaa kuitenkin aina hyödyntää. Osallistu siis rohkeasti ja ota vaikka seuralainen mukaasi!
 
Lähde: Nextavenue.org

Lue myös:

    Uusimmat