Näin velvollisuuksistaan vetäytyvä prinssi Harry puhui kuninkaallisuudesta aiemmin: "Tunnen edelleen eläväni kultakalan maljassa"

0:56
Harry ja Megan aikovat heikentää asemaansa brittihovissa – eivät halua olla kuluerä

Prinssi Harry ei ole puhunut kuninkaallisesta elämästä mairittelevasti menneinä vuosina.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kohahduttivat maailmaa keskiviikkoiltana 8. tammikuuta ilmoittamalla, että he aikovat vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa itsenäisesti ollakseen taloudellisesti riippumattomia brittihovista sekä viettävänsä enemmän aikaan Pohjois-Amerikassa. 

Herttuaparin ilmoitus tuli monille täytenä shokkina, mutta mikäli prinssi Harryn lausuntoja kuninkaallisesta elämästä on seurannut lainkaan aiemmin, oli päätös tuskin kovinkaan yllättävä hänen taholtaan. 

35-vuotias Harry on ollut julkisuudessa koko elämänsä ajan ja jatkuvasti osoittanut, ettei hän siitä pidä. Harry on useaan otteeseen myöntänyt käyneensä elämänsä aikana henkilökohtaista kamppailua vaikeuksien kanssa, joita kuninkaallinen elämä on hänelle aiheuttanut. 

Esimerkiksi vuonna 2017 prinssi antoi avoimen haastattelun, jossa hän kertoi kuninkaallisen elämän ongelmista. 

– Äitini kuoli, kun olin hyvin nuori. En halunnut olla asemassa jossa olin, mutta lopulta nostin pääni hiekasta, aloin kuunnella ihmisiä ympärilläni ja päätin käyttää statustani ja rooliani hyvän tekemiseen. Toisinaan tunnen edelleen eläväni kultakalan maljassa, mutta nyt selviydyn siitä paremmin. 

Harry myös myönsi samassa haastattelussa, ettei kruunu ole kuninkaallisten keskuudessa asia, jota perheen jäsenet tavoittelisivat. Ne, joille sen vastuu lankeaa, suorittavat roolinsa muiden hyväksi, parhaansa tehden. 

Tuolloin prinssi totesi, että hänen mukaansa ihmiset kuitenkin tarvitsevat edelleen kuninkaallisia ja heihin liitettyä "taikaa". 

– Brittiläinen yleisö ja koko maailma tarvitsevat sen kaltaisia instituutioita. 

Samassa haastattelussa Harry kertoi haluavansa saada jotain hyvää aikaan elämällään kuninkaallisen ydinperheen jäsenenä niin kauan, kun huomio on hänessä. 

– Tunnen, että tässä on pieni ikkuna, kun ihmiset ovat kiinnostuneita minusta, ennen kuin Williamin lapset ottavat roolinsa haltuun, joten minun on tehtävä kaikkeni. 

Harry antoi vuonna 2017 myös toisen haastattelun, jossa hän kertoi olleensa useaan otteeseen hermoromahduksen partaalla valtavan mediahuomion sekä virheellisen uutisoinnin takia. 

Meghan ja Harry ilmoittivat kohupäätöksestään keskiviikkona virallisella Instagram-tilillään. Parin tiedotteen mukaan päätöstä oli pohdittu ja valmisteltu kuukausien ajan. Medialähteiden mukaan herttuapari ei ollut konsultoinut päätöksessään muuta kuninkaallista perhettä, joille ilmoitus tuli yllättäen

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja