Näin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan värikkäitä ruokia kasviksista. 

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa huippukokki Kari Aihinen valmistaa Tanjan kanssa herkullisia salaatteja, äyriäispaellaa ja liharuokia. Nappaa reseptit talteen!

Nizzansalaatti

Uusia perunoita
Tuoretta basilikaa
4 kananmunaa kovaksi keitettynä
Tonnikalaa öljyssä
Oliiveja
Tuoreita herneitä
Vihreitä papuja
1 kurkku
Minitomaatteja
Varrellista tuoretta punasipulia

Kastike

½ dl tuorepuristettua sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Dijon-sinappia
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
4 rkl persiljaa
1 dl rypsiöljyä

Pese perunat ja laita ne odottamaan kylmään veteen. Kun vesi kiehuu, laita kattilaan perunat sekä basilikan oksia ja mausta suolalla. Keitä kananmunat kovaksi ja jäähdytä kylmällä vedellä. Leikkaa pavuista päät pois ja ryöppää ne keittämällä niitä kolme minuuttia, jonka jälkeen huuhtele kylmällä vedellä.

Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi, riivi herneet kulhoon, puolita tomaatit ja pilko kurkku.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, tarkista maku.

Kun perunat ovat kypsiä ja hieman jäähtyneet, heitä basilikan oksat pois ja murskaa perunoita halutessasi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään, kaada kastike päälle ja sekoita.

Vihreä gazpacho

Kourallinen viinirypäleitä
1 lehtisalaatti
2 varsisellerin vartta
2 omenaa
2 avokadoa
1 kurkku
2 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl viinietikkaa
Pari tippaa Tabascoa

Pilko salaatti, varsiselleri, kuorittu omena, kurkku ja valkosipuli pienemmiksi paloiksi. Koverra avokadosta hedelmäliha. Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta niin kauan, kunnes saat keitosta tasaista. Mikäli keitto on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä.

Lehtikaalipaistos

 

3 rkl rypsiöljyä
200g lehtikaalia
5 kevätsipulin vartta
Rasiallinen minitomaatteja
1 valkosipulinkynsi
Suolaa
Mustapippuria                      

Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista lehtikaaleja muutama minuutti välillä käännellen. Lisää pannulle viipaloitu valkosipulinkynsi, halkaistut minitomaatit ja pienennetyt kevätsipulin varret. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sisäfilepihvin paistaminen

2 sisäfileepihvi
suolaa
mustapippuria
voita

Nosta pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. On tärkeää, että liha on huoneenlämpöistä, jotta se kypsyy tasaisesti. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja laita siihen reilu nokare voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta laita pihvit pannulle ja paista niihin nopeasti ruskistunut pinta molemmin puolin. Nosta pihvit uunin kestävään vuokaan ja paista 200 asteessa uunissa 7 minuuttia, jonka jälkeen laita pihvit folion sisään vetäytymään noin kymmeneksi minuutiksi.

Vinkki! Voit maustaa voin tuoreilla yrteillä (esim. timjamilla, rosmariinilla) sekä valkosipulinkynsillä.

Broilerin rintafileen paistaminen

2 rintafilettä
Suolaa
Pippuria

Nosta rintafileet huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita tai öljyä. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, laita fileet pannulle ja paista niitä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta uunivuokaan ja kypsennä fileitä 12 minuuttia, jonka jälkeen anna fileiden vetäytyä. Mikäli käytät paistomittaria, kypsennä kunnes sisälämpö on 74 astetta.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

 

Buffalomozzarella
Tomaattia
Basilikaa
Suolaa
Mustapippuria
Balsamico-etikkaa
Oliiviöljyä

Viipaloi tomaatti ja revi mozzarella. Asettele laakeaan tarjoiluastiaan tai lautaselle tomaattisiivuja, mozzarellaa sekä basilikanlehtiä päällekkäin. Ripottele päälle hiukan sormisuolaa ja rouhi mustapippuria. Lorauta varovasti päälle balsamicoa sekä oliiviöljyä.

Siikaa kokonda

 

500 g nahatonta ja ruodotonta siikafileetä
2 tomaattia
1 banaanisalottisipuli
½ vihreä chili
½ punainen chili
½ dl vastapuristettua limetin mehua
½ dl vastapuristettua sitruunan mehua
1 dl juoksevaa kookoskermaa
suolaa maun mukaan
(sokeria)
Tuoretta korianteria 

Kuutioi siikafileet ja tomaatit. Viipaloi salottisipuli ja leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi. Yhdistä siika- ja tomaattikuutiot sipuli- ja chilirenkaiden kanssa. Sekoita. Lisää tuoreista sitrushedelmistä puristamasi mehut ja anna maustua hetken ajan.

Lisää kookoskerma. Mausta suolalla ja tarkista maku. Jos limen happamuus tuntuu liian terävältä, lisää hiukan sokeria. Valuta ylimääräinen neste pois kokondasta juuri ennen tarjoilua. Koristele korianterinlehdillä.

Paella

 

Rypsiöljyä
2 dl paellariisiä
1 pussi paellamausteseosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Punainen ja keltainen paprika
1 l kanalientä
Äyriäisiä (esim. katkarapuja, mustekalanrenkaita, simpukoita suolaliemessä)
1 sitruunan mehu
Suolaa
Mustapippuria

Pilko sipuli, valkosipulit ja paprikat. Kuumenna pannulla öljyä ja paista kasviksia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää pannulle mausteseos sekä riisit ja kuullota pari minuuttia, kunnes riisi on vähän läpikuultavaa reunoilta. Kaada pannulle kuumaa kanalientä ja anna hautua noin 20 minuuttia.

Sekoita välillä. Jos riisi alkaa näyttämään kuivalta, lisää lientä. Kun riisi on kypsää, lisää katkaravut ja muut äyriäiset. Kypsennä äyriäisiä vain muutama minuutti ettei niistä tule sitkeitä. Lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Asettele päälle sitruunalohkoja ja persiljasilppua.  

Paistettua romainesalaattia

 

1 Romainesalaatti
Voita
Suolaa
Mustapippuria

Halkaise romainesalaatti. Ripottele halkaistulle pinnalle suolaa ja rouhi mustapippuria. Paista salaatinpuoliskoja voissa kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin pintaan.

Kesäkurpitsapasta

 


1 keltainen kesäkurpitsa
1 vihreä kesäkurpitsa
2 porkkanaa
Puolikas nippu parsaa
5 herkkusientä
1 valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Parmesan-juustoa raastettuna
Persiljaa

Suikaloi kesäkurpitsat, porkkanat ja parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet ja silppua valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljyä pannulla ja paista ensin herkkusieniviipaleita noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää pannulle silputtu valkosipulinkynsi, porkkanat, parsat sekä kesäkurpitsat. Paista vielä viitisen minuuttia käännellen. Mausta pasta suolalla ja mustapippurirouheella. Raasta annoksen päälle parmesaania ja koristele persiljalla.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv.fissä maanantaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat