Näin valitset oikean meikkivoiteen ja puuterin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, kuinka teini-ikäisen ihoa hoidetaan ja mikä meikkivoide sopii sekaihoiselle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Teini-ikäisen iho-ongelmat

Hei! Kasvojeni iho on jokapäiväinen ongelmani. Kasvoissani on ollut runsaasti finnejä jo reilusti yli vuoden ajan. Olen 15-vuotias tyttö ja kasvoni ovat finnejä täynnä. Ihoni ei kuitenkaan ole akneiho.

Pesen kasvot aamuin illoin puhdistusaineella ja kasvovedellä ja laitan kosteusvoiteen. Levitän iholle myös apteekista ostettua finnien päälle laitettavaa kuivattavaa ainetta.

Olen kokeillut kaikkia mahdollisia normaalista kaupasta ostettavia puhdistus aineita, mutta mikään ei tunnu auttavan. Kesäkin on tulossa ja olisi mukavaa saada iho kuntoon. Käytän meikkiä, mutta kesällä se olisi kiva jättää pois. Mutta jos ihoni on tällainen punatäpläinen, niin en todellakaan voi olla ilman meikkiä. En ole käynyt kosmetologilla tai lääkärillä näyttämässä ihoani, olisi hienoa jos saisin sinulta apua.

Riian vastaus:

Hei! Finnit ja näpyt kuuluvat ikääsi ja rauhoittuvat varmasti ajan mittaan. On kuitenkin erityisen tärkeää että hoidat ihoasi hyvin, puhdistat ja kosteutat aamuin illoin.

Kokeile Nivean Young sarjan tuotteita. Clean Deeper! Wash Scrub kuoriva puhdistusgeeli puhdistaa ihohuokoset syvältä ja saa ihon tuntumaan raikkaalta. Viimeistele puhdistus Stay Clear! Toner kasvovedellä. Se tasapainottaa ihon Ph:n ja saa voiteet imeytymään kasvoille paremmin.

Puhdista illalla meikki molemmilla tuotteilla, ja aamuisin pyyhi iho vain kasvovedellä. Sen pitäisi riittää aamupuhdistuksesi hyvin. Control Shine! Gel Cream kosteusvoide kosteuttaa ihoa pitkään ja pitää ihon mattapintaisena.

Voit myös varata ajan kosmetologille ihonpuhdistukseen. Ammattilainen puhdistaa ihosi huolellisesti ja antaa ohjeet kotihoitoon. Kosmetologilla käynti pari kertaa vuodessa auttaa ihon pysymään kunnossa pitkään. Mukavaa kesää!

Meikkivoide sekaiholle

Moi! Olen 17-vuotias ja minulla on sekaiho. Ongelmani on iho, joka punoittaa ja on epätasainen nykyään kadonneiden finnien takia. Ihoni tuntuu sileältä, mutta on väriltään epätasainen.

Millainen meikkivoide sopisi minulle parhaiten? En pidä maskimaisesta vaikutelmasta, mutta ohuet meikkivoiteet eivät tunnu peittävän tarpeeksi. Ihoni oikeä sävy on oliivi, ja olen päivettynyt kasvoilta, joten valitsin viimeksi hieman keltaiseen/vihreään taittavan meikkivoiteen. Ongelmana on se että ulkovalossa kaulani näyttää keltaiselta, mutta kasconi beigen punaiselta. Miten saisin valittua oikeän sävyn?

Riian vastaus:

Millaista kosteusvoidetta käytät meikin alla? Onko se ihotyypillesi tarpeeksi kosteuttava? Kuulostaa että ihosi kaipaa kosteutta ja meikki ei levity iholle siksi tasaisesti. Hanki voide joka on sekaihon tarpeisiin sopiva, mutta antaa ihollesi kuitenkin kosteutta muttei liiaksi rasvaa.

Nivean Moisturising Day Care sopii hyvin meikin alle, kokeile! Levitä meikkivoide käsin. Käsien lämpö auttaa meikkivoiteen levittämisessä, siitä tulee kuin toinen iho ja lopputuloksesta saa helpommin tasaisen ja siistin kuin sienellä levittäen. Toivottavasti saat apua ongelmaasi näillä vinkeillä.

Luomiväri erisävyisille silmille

Hei Riia! Haluaisin tietää, mitä luomivärejä suosittelet sini-, harmaa-vihreäsilmäiselle? En ole uskaltanut käyttää kovin voimakkaita värejä. Haluaisin kuitenkin korostaa silmieni väriä. Kiitos vastauksesta ja hauskaa kesää!

Riian vastaus:

Hei! Kokeile liilan ja luumun sävyjä. Ne nostavat hyvin silmän sinisyyttä tai vihreyttä esille. Voit valita vaaleita ja hentoja pastelleja ja aloittaa värikokeilut niillä. Kun löydät oikeita sävyjä, uskallat ehkä jo siirtyä vahvempiin ja tummempiinkin vivahteisiin.

Mustahiuksisen meikit

Moi! Haluaisin kuulla ehdotuksiasi meikkisävyistä huuliin ja luomiin. Minulla on musta tukka ja sinisenharmaat silmät. Tykkään pukeutua hillittyihin harmaan, ruskean, valkoisen ja mustan sävyihin.

Riian vastaus:

Mustatukkaiselle sopii hienosti vaalea silmämeikki ja vahva eyeliner-rajaus. Kun tukka on tumma, silmämeikiksi riittää hento look, jottei lopputuloksesta tule liian kovan näköistä. Testaa vaikka Creative Eyes Mono paletin valkoista sävyä 01 Arctic.

Levitä luomiväri koko liikkuvalle luomelle ja rajaa silmät tarkasti ja hieman kissamaisesti Expert Eyeliner -rajauksella. Huulia voit korostaa vahvemmin, vaikka ihanalla kirsikanpunaisella läpikuultavalla sävyllä. Testaa Volume Shine Wonder Full huulikiiltoa 08 Ruby.

Peitevoide tummille silmänalusille

Minulla on aina ollut tummat silmänaluset ja olen vuodesta toiseen yrittänyt peittää niitä, mutta aina lopputulos jää jotenkin vajaaksi. Mitä peitevoidetta suosittelet? Silmänaluset ovat siis vain tummat, eivät pussiset. Elämäntapojen muuttokaan ei tuonut toivottua parannusta. Tämä vitsaus kulkee suvussa, joten se ei katoa kuin peittämällä. Kiitos jo etukäteen!

Riian vastaus:

Nivean tuotteista vaihtoehtoja löytyy kaksi. Perfect Cover on valoa heijastava peitevoide, joka häivyttää kauniisti tummuutta silmien alta. Stay On Cover Stick on peitevoide, jota voit käyttää muuallekin kuin silmien alle, esimerkiksi häivyttämään punoitusta poskilta tai pieniä näppyjä iholta. Tämä tuote on lopputulokseltaan puuterimaisemman oloinen.

Molemmat sopivat erinomaisesti tummien silmänalusten peittoon. Käy tsekkaamassa tuotteet Nivean myyntipisteestä ja valitse sinulle mieluisampi vaihtoehto.

Silmämeikki aasialaiselle

Hei! Olen aasialaissyntyinen. Miten meikkaan silmäni, kun monella meistä ei ole liikkuvaa luomea lainkaan? Tai ehkä on, mutta se ei näy eikä ole syvä kuten esim. suomalaisilla. En käytä/en osaa käyttää luomiväriä, koska silmäni näyttävät silloin jotenkin hassuilta. Olen tyytynyt pelkkiin rajauksiin, mutta olisi kiva saada hieman väriä.

Riian vastaus:

Sinun kannattaa kokeilla laittaa yksi luomiväri koko luomelle ja häivyttää sitä kohti kulmakarvaa. Koska liikkuva luomiosa on pieni, on tärkeää että häivytät luomiväriä reilusti sen yli kulmakarvan linjaa mukaillen. Luomiväri yläluomelle riittää, ja alapuoli kannattaa jättää kokonaan meikkaamatta. Rajaus toimii silmiesi muodossa hyvin, joten suosittelen edelleen rajaamaan silmät luomivärinkin kanssa.

Oikean meikkivoiteen ja puuterin valinta

Olen yrittänyt etsiä itselleni sopivan väristä meikkivoidetta ja puuteria, mutten ole vain löytänyt. Aina joko tulee liian tumma tai liian vaalea, siispä ihoni väri muuttuu melkein joka kuukausi. Tarvitsen oikeasti apua.

Kun otan äitini mukaan ja yritämme hankkia minulle sopivan värisen, meitä ei koskaan onnista. Pitäisikö minun käydä jossakin meikkiliikkeessä ja kysyä joltain ammattilaiselta apua meikkivoiteen ja puuterin valintaan?

Riian vastaus:

Kävele sisään tavaratalon kosmetiikkaosastolle tai meikkikauppaan. Ota ammattilaista hihasta ja pyydä häneltä apua oikean meikkivoiteen värin ja laadun valinnassa. Koska olet jo nyt tehnyt vääriä hankintoja, ei ole kivaa että ostat tuotteita joita et pysty käyttämään. Ammattilainen testaa meikkiä kasvoillasi ja näin näet heti sopiiko väri sinulle.

Puuteriksi kannattaa aina valita läpinäkyvä eli transparent-sävy, koska se ei värjää ihoa ja sopii siis näin kaikenväristen meikkivoiteiden kanssa. Sinun ei siis tarvitse ostaa kuin oikeansävyinen meikkivoide, aina kun ihon sävysi ruskettuu tai vaalenee, mutta selviät koko ajan samalla puuterilla.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat