Näin vaihdevuodet ja ikääntyminen vaikuttivat Virpin ja Veikon seksielämään

Virpillä*, 59, ja Veikolla*, 66, on aina ollut hyvä seksielämä. Iän ja vaihdevuosien myötä se kuitenkin muuttui.

– Kun minulla alkoivat vaihdevuodet, limakalvoni alkoivat kuivua. Itse yhdyntä ei tuntunut kipeältä, mutta sen jälkeen paikkoja aristi. En enää kestä pitkiä yhdyntöjä. Jo 10–15 minuuttia on pitkä aika – seuraavana päivänä tuntuu, että täällähän on käyty, Virpi sanoo.

Esilämmittelyt kestävät aikaisempaa pidempään.

– Ennen olin valmis melkein pelkästä ajatuksesta.

Erektio pitää heti hyödyntää

Tilanne on johtanut siihen, ettei Virpi enää aina havittele itselleen orgasmia yhdynnässä.

– Toki minäkin sitä haluan, mutta sen saavuttaminen vie niin pitkään, että miehen ongelmat tulevat esiin. Veikon erektio ei kestä tarpeeksi kauan, että hän voisi odottaa, milloin minä olen valmis.

– Niinpä harrastamme välillä seksiä niin, että vain Veikon tarpeet tulevat tyydytetyiksi – välillä Veikko taas rakastelee minut kunnolla ja antaa niin paljon orgasmeja kuin haluan. Hyvää erektiota ei saa laittaa hukkaan. Pitää toimia heti!

Pillerit aloitettiin ja lopetettiin

Entä jos erektio ei toimi silloin, kun pitäisi?

– Emme tee siitä ongelmaa. Ei kukko käskien laula. Jos ihmisillä ei ole sen kummempaa ongelmaa kuin seisooko vai ei, niin asiat ovat aika hyvin. Kyllä kaikki taas joku toinen kerta järjestyy, Virpi sanoo.

Vielä muutama vuosi sitten Veikko popsi tabletteja erektion parantamiseksi.

– Mutta yksi pilleri maksoi 15 euroa. Se on aika kallis hinta laakista.

Pari päätti luopua lääkkeistä.

– Minä lupasin tulla asiassa sillä tavalla vastaan, että aina, kun Veikolla toimii, niin olen valmis yhdyntään. Minun halukkuuttani ei tarvitse odotella ja sen takia syödä pillereitä.

– Koska olemme eläkkeellä, voimme harrastaa seksiä silloin, kun meille parhaiten sopii. Välillä tosin tuntuu, että heti siihen ryhtyessämme joku on oven takana, Virpi nauraa.

Nautintoa monella tapaa

Virpi painottaa, ettei nainen tarvitse miehen erektiota nauttiakseen hyvästä seksielämästä.

– Kumppani voi tyydyttää naisen monella muullakin tavalla. Kun on mukava mies ja näppärät sormet, niin nainen on kyllä tyytyväinen – tai ainakin minä olen.

– Olen oivaltanut, että seksuaalinen nautinto pitää itse haluta. Silloin sen myös saa.

*Haastateltavien nimet muutettu.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat