Ikääntyminen ja seksi: Katso vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Kun ikää kertyy, vartalo muuttuu ja seksi saattaa jäädä parisuhteessa kokonaan. Lääkäri Laura Berman kertoo aarp.org-sivuston haastattelussa, että monet seksiongelmat ovat hoidettavissa. Itse asiassa vanhemmilla ihmisillä on mahdollista olla jopa upeampi seksielämä kuin nuoremmilla!

Katso tästä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin seksistä ja ikääntymisestä – ja mitkä ovat hyvät niksit saada lisää innostusta vällyjen väliin.

Mitkä ovat yleisimmät seksiongelmat 50–70-vuotiailla?

Tähän ikäryhmään kuuluvilla seksuaaliset halut vähenevät. Kun ikäännymme, vartalomme ja hormonitoimintamme muuttuvat. Samalla meidän kykymme rakastella ja saada orgasmeja muuttuvat.

Miehillä tämä voi tarkoittaa erektio-ongelmia ja naisilla taas genitaalialueiden kosteuden ja tuntoherkkyyden laskua. Suurin osa ongelmista on helposti hoidettavissa, jos ihmiset ovat valmiita hakemaan apua.

Miten seksiongelmat yleensä vaikuttavat parisuhteeseen?

Seksi voi vaikuttaa parisuhteessa sen intiimitasoon, hellyyteen sekä iloon, jota ihmiset kokevat suhteessaan. Seksin puute voi johtaa hellimisen puutteeseen. Miehillä seksi ruokkii hellimistä. Mitä enemmän seksiä on, sitä enemmän miehet haluavat halailla ja esimerkiksi keksiä naiselle hellittelynimiä.

Naiset taas ovat tässä asiassa miesten vastakohta. Mitä enemmän he saavat hellyyttä, sitä enemmän he haluavat seksiä. Siksi hellyys ja seksi ovat molemmat tärkeitä parisuhteessa.

Kummat yleensä haluavat selvittää seksiongelmat, miehet vai naiset? Ja miten ongelmaa yleensä lähdetään purkamaan?

Naiset ovat halukkaampia keskustelemaan ongelmistaan lääkärin tai terapeutin kanssa, kun miehet yleensä pelkäävät, että heidän makuuhuoneongelmansa vaikuttavat heidän miehuuteensa. Mutta kun miehet suostuvat nostamaan kissan pöydälle, he voivat olla juuri niin avoimia kuin naisetkin.

Miksi joillain on vanhetessaan hyvä seksielämä, mitä heillä on mitä muilla ei ole?

Ensinnäkin heillä on todennäköisesti avoin parisuhde, jolloin he voivat keskustella siitä, mikä toimii ja mikä ei toimi. Palautteen jakaminen on tärkeää.

He myös todennäköisesti tekevät paljon töitä pitääkseen seksielämänsä mielenkiintoisena. He saattavat lähteä romanttisille matkoille ja pukeutua seksikkäisiin alusvaatteisiin. Myös ruokavaliolla ja liikunnalla on suuri merkitys.

Voiko parempi seksi todella vähentää sairastelua sekä pidentää ikää?

Seksin on todettu parantavan nukkumistapoja, vähentävän stressiä, lisäävän onnellisuutta ja niin edelleen. Vartalomme kukoistavat seksin aikana vapautuneiden kemikaalien ansiosta, joten terve seksielämä on osittain terveen vartalon taustalla.

Vähentääkö hyvä seksielämä stressiä?

Todellakin! Orgasmit vapauttavat kemikaaleja, jotka tuottavat hyvää oloa, mikä taas vähentää stressiä ja lisää positiivisia tunteita.

Miten miesten ja naisten seksin kieli eroaa toisistaan?

Kun miehet puhuvat seksistä ja siitä miltä se tuntui, he tarkoittavat enemmän fyysisiä tuntemuksia. Naiset taas tarkoittavat usein emotionaalista puolta, kun he puhuvat siitä, mitä tunsivat rakastelun aikana.

Mikä on suurin haaste, kun puhutaan mahtavasta seksistä vanhempien pariskuntien kesken?

Tehkää siitä tavoite! Liian usein vanhemmat pariskunnat ajattelevat, ettei mahtava seksi ole enää mahdollista, mutta se on! Ihmisillä voi olla upeaa seksiä heidän elämässään iästä riippumatta, niin kauan kuin he vain itse haluavat sitoutua tekemään siitä tärkeää heidän elämässään.

Mitkä ovat vanhempien parien seksielämän vahvimpia puolia verrattuna nuorten parien seksielämään?

Mukavuuden ja itsetunnon taso on usein vahvempi vanhemmilla ihmisillä, jolloin heillä voi ehdottomasti olla parempaa seksiä kuin nuoremmilla. Vanhemmilla ihmisillä on usein myös paljon kikkoja, joita on kertynyt vuosien varrella. Niiden vuoksi seksi on mahtavaa!

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat