Vaihdevuodet saivat Virpin pohtimaan miehensä jättämistä – Hormonihoito pelasti

Vaihdevuodet laittoivat Virpin* pään niin sekaisin, että ero omasta miehestä alkoi houkutella. Nämä ajatukset hävisivät saman tien, kun hän aloitti hormonihoidon.

Virpi oli 48-vuotias, kun hänen kuukautisensa alkoivat heitellä. Vaihdevuosista tuli merkkejä myös henkisellä tasolla.

– Pinnani oli tiukalla. Jäin sairaseläkkeelle ja hoidin samaan syssyyn pieniä lastenlapsia. Jossain vaiheessa minusta alkoi tuntua, että nyt heitän tuon isännän pellolle, Virpi kertoo.

Pari oli ollut yhdessä monta kymmentä vuotta. Ennen aikeensa toteuttamista Virpi kertoi reiki-hoidossa hierojalle ajatuksistaan.

– Hieroja sanoi, etteivät ongelmani ole siitä miehestä kiinni. Hän kehotti minua hakemaan hormonihoidon ja vakuutti, että asiat hoituisivat sillä.

Virpi tarttui neuvoon ja alkoi syödä hormonitabletteja.

– Äkäinen mieliala ja ajatukset miehen jättämisestä katosivat saman tien. Isäntä jäi taloon.

Hormonivoidetta limakalvoille

Hormonihoitoa kesti viisi vuotta.

– Sen pidempään sitä ei suonikohjujeni takia haluttu jatkaa, Virpi sanoo.

Entiset ajatukset eivät ole enää palanneet.

– En sitten tiedä, kuinka paljon hoidolla oli niin sanottua placebo-vaikutusta – että kun tiesin saavani hormonihoitoa, niin huolet kaikkosivat.

Fyysisiä oireita hoidon lopettamisen jälkeen on kuitenkin tullut.

– Välillä saan kuumia aaltoja. Myös hiivatulehdukset ovat lisääntyneet limakalvojen kuivuuden ja herkkyyden takia. Käytän sen takia hormonivoidetta säännöllisesti kerran viikossa tai kahdessa. Se todella auttaa.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja