Pelastus vällyjen väliin – näin takaat laatuseksin parisuhteessa

Masturbointi ja puhuminen ovat avainsanoja onnelliseen seksielämään.

Seksuaalisuuteen erikoistunut tutkimusprofessori Osmo Kontula antaa helpottavaa tietoa suomalaisille.

Kontula painottaa, että yleisin ongelma suomalaisten seksielämässä on kyvyttömyys puhua omista toiveistaan ja haluistaan. Moni tukahduttaa omat tarpeensa ja tunteensa hylätyksi tulemisen pelossa.

Kontula muistuttaa, että seksielämän aktivoiminen ja virkistäminen on miljoonan taalan kysymys. Vaikka aihe on suhdekohtainen, nyrkkisääntökin löytyy. Seksielämä voi parantua huomattavasti, jos niukkasanainen kansa oppii puhumaan tarpeistaan.

– Ensimmäinen nyrkkisääntö on puhuminen, puhuminen ja puhuminen. Se on se keino, tiivistää Kontula.

Saa sanoa

– Puhuminen ei ole kovinkaan helppo asia suomalaisille. Puhumattomina tavallaan annetaan asioiden kulkeutua johonkin suuntaan. Saatetaan olla tyytymättömiä, jopa onnettomia, muttei kehdata sanoa sitä ääneen, muistuttaa Kontula.

Ongelma on sama kaikenikäisille suomalaisille.

– Ei puhuminen ole luontevaa tai helppoa nuorillekaan. Jokaisen pitäisi rohkaistua puhumaan.

– Avautuminen siitä, mitä minä kaipaan ja mikä olisi mukavinta, auttaisi. Jos sitä ei pysty kertomaan, niin kyllä se latistaa.

Itsetyydytys on nouseva trendi

Kontula kertoo tutkimusten osoittaneen, että itsetyydytysmäärät nousevat jokaisen sukupolven myötä.

– Itsetyydytykseen ehtii jokainen, siitä ei tarvitse neuvotella toisen kanssa.

– Nykyään terapeutit neuvovat ottamaan oman seksuaalisuuden haltuun. Siitä on tullut terapeuttinen väline, ja sitä suositellaan ihan yleisesti, toteaa Kontula.

Itsetyydytyksen lisääntyminen on positiivinen asia, ja se helpottaa myös seksielämää toisen kanssa.

– Kun tutustuu kehoonsa ja omaan nautintoonsa ja testailee sitä eri tavalla, se luo tiettyä kapasiteettia, että voi muutenkin nauttia seksuaalielämästään

Itsetyydytys + puhuminen = Onnellinen seksi

Itsetyydytyksen kautta löydetyt oman kehon nautintopisteet sekä puhuminen voivat olla avaimia aivan uudenlaiseen seksielämään.

– Kyse on siitä, että kehtaako kumppanille kertoa tai näyttää, että kuule kosketapa minua tällä tavalla niin tuntuu paremmalta. Tällaisella otteella juuri tuosta kohtaa toivon sinun minua koskettavan.

Avain onnelliseen seksiin on siis olemassa.

– Ideaalitilanne olisi se, että jokainen selvittäisi ensin, mikä itsestä tuntuu parhaimmalta. Sen jälkeen hän löytäisi kumppanin, jolle voisi kertoa näistä asioita, ja joka olisi valmis vastaamaan siihen, mitä kumppani haluaa.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja