Näin uusavuttomia hemmotellaan: Älyttömimmät valmisruoat

Kiireisiä, uusavuttomia ja laiskoja ihmisiä hemmotellaan nykypäivänä mitä oudoimmilla valmisruokaratkaisuilla.

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina suomalaiskauppoihin ilmestyneestä uutuustuotteesta: Wurstin valmiiksi paistetusta jauhelihasta. Kiireisen tai laiskan suomalaisen ruoanlaittajan ei siis enää tarvitse edes paistaa jauhelihaansakaan itse. Esipaistettu jauheliha on kuitenkin vain jäävuoren huippu valmisruokayhteiskunnassamme. Myös tällaisia tuotteita löytyy nykypäivänä kauppojen hyllyiltä:

Valmiiksi kuoritut, kelmutetut banaanit

Yhdeksässä Euroopan maassa toimiva kauppaketju Billa sai asiakkaat raivon valtaan mainostaessaan viime syyskuussa Facebook-sivuillaan uutuustuotettaan: valmiiksi kuorittuja, vaahtomuoviin ja kelmuun pakattuja banaaneja.

Tavallisten kansalaisten lisäksi asiasta ärähti muun muassa Itävallan Greenpeace.

– Jos joku ruoka on itsessään hyvin pakattu ja helposti kuorittava, niin se on banaani. Sen kuoriminen ja pakkaaminen valmiiksi asiakkaille ei-ympäristöystävälliseen muoviin on täyttä hulluutta, Greenpeacen edustaja totesi.

Valmiiksi kuoritut valkosipulit

Amerikka on helppojen valmisruokien luvattu maa.Yhdysvaltalaisista ruokakaupoista voi ostaa valmiina lähes kaikkea. Jopa valkosipulin kynsiä myydään valmiiksi kuorittuina kätevissä pakkauksissa, jotta amerikkalainen kotikokki ei joutuisi puurtamaan liikaa.

Valmiiksi viipaloidut juustot

Valmiiksi viipaloidut juustot ovat tuttu näky myös suomalaisten ruokakauppojen tiskeiltä. Oletko todella niin laiska, ettet jaksa kaivaa kaapista juustohöylää? Valmiiksi viipaloidut juustot voivat toki joskus olla kätevä ratkaisu, esimerkiksi retkelle lähdettäessä. Usein viipaleille tulee kuitenkin kovempi kilohinta kuin normaalille juustokimpaleelle. Valmiit viipaleet ovat useimmiten myös turhan paksuja, joten saatat käyttää leipäsi päällä huomaamatta tuplamäärän juustoa.

"Lisää vain vesi" -tuotteet

Kauppojen jauhohyllyiltä löytyy enenevissä määrin "lisää vain vesi" -tyyppisiä valmistuotteita. Leipominen onnistuu nyt siis myös poropeukaloiltakin, kun mokkapaloihin vaaditaan vain paketillinen lisäaineilla höystettyä valmista jauheseosta sekä vettä. Osa jauhoseoksista vaatii tosin muitakin aineksia, joten tulisiko loppujen lopuksi vain helpommaksi leipoa se pullataikina itse?

Pullotettu vesi

Kansanterveyslaitoksen (nyk. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) vuonna 2007 tekemän tutkimuksen mukaan pullovesi voi sisältää sata kertaa enemmän bakteereja kuin hanavesi. Lähdevesiautomaattien mikrobipitoisuus voi olla hanaveteen verrattuna jopa tuhatkertainen. Onko siis mitään järkeä ostaa kallista ja ympäristöä kuormittavaa pullovettä maassa, jossa hanavesi on käytännössä maailman puhtainta?

Valmiit aamiaiskulhot

Rapakon takana voi aamiaisenkin ostaa valmiina kulhoa myöten. Amerikkalaisissa ruokakaupoissa myydään nimittäin aamiaiskulhoja, joissa on kätevästi jo valmiiksi sisällä munakokkelia ja pekonia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja