Näin tunnistat laadukkaan oluen

Oluen laatuun vaikuttaa oluen itsensä lisäksi myös se, miten tuopillinen tarjoillaan.

Kylmää, vaahtokerroksen peittämää ja merkkilasista tarjoiltua – tällaista pitäisi laadukkaan oluen olla. Paahteisilla terasseilla muovituoppien ääressä todellisuus on kuitenkin usein toista.

– Koko olutkokemus lähtee palvelusta ja päättyy siihen, miten olut on laskettu lasiin. Suomalaiset kuluttajat eivät aina osaa vaatia tai edes odottaa laadukkaita tuopillisia, toteaa ravintolakanavan johtaja Seppo Salkoharju Hartwallilta.

Vaahto suojaa oluen makua

Laadukkaan tuopillisen rakentamisen perustana ovat ammattitaitoinen palvelu ja oikeanlaiset välineet. Vaikka monissa ravintoloissa olut lasketaankin tuoppiin nappia painamalla, laadukkaan tuopillisen saa asiantuntijan mukaan laskettua vain käsikäyttöisellä hanalla hyvällä paineella.

– Käsikäyttöisellä hanalla oluen pinnalle saadaan myös oikeaoppinen vaahtokerros, joka on lagerissa kahden sormen ja alessa yhden sormen paksuinen. Vaahtoa pitäisi laskea reilusti yli ja tasoittaa sitten vaahtokammalla, jotta kitkerä maku kuohuu lasista ensimmäisenä pois. Vaahto suojaa oluen makua ja on myös kaunis katsella, neuvoo hanaoluiden laatupäällikkö Valentina Costanza Hartwallilta.

Laadukas olut tarjoillaan Coztanzan mukaan puhtaasta lasisesta tuopista, ei koskaan muovisesta. Lasin muoto valikoituu oluttyypin mukaan ja lasin kyljessä on olutmerkin logo. Lasi lasketaan pöydälle lasinalusen päälle.

Näin tunnistat laadukkaan tuopillisen

– Ravintolahenkilökunnalta saa ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua.

– Olut lasketaan puhtaaseen merkkilasiin käsikäyttöisestä hanasta.

– Oluen pinnalle jää kerros vaahtoa suojaamaan oluen aromeita. Ylimääräiset, lasin reunan yli valuvat vaahdot pyyhkäistään vaahtokammalla pois.

– Olutlasi tarjoillaan pöytään aina lasinalusen päälle.

– Olut on kylmää ja maistuu tuoreelta, raikkaalta ja aromikkaalta.

Lähde: Hartwall

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja