Näin tienasivat pääministerit: Esko Aho tulokärkenä

Nykyisin muun muassa liike-elämässä toimiva ex-pääministeri Esko Aho (kesk.) tienasi pääministereistä parhaiten viime vuonna.

Aho toimii muun muassa konsulttiyritys East Officen vanhempana neuvonantajana. Lisäksi Aho toimii Venäjän valtion enemmistöomistuksessa olevan Sberbankin hallituksessa.

Aho tienasi yhteensä 360  000 euroa, joista valtaosa oli ansiotuloja. Pääomatuloa hänelle kertyi noin reilut 3  000 euroa. 

Toisena oli ex-pääministeri ja nykyinen Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi (kesk.), joka sai verotettavia ansio- ja pääomatuloja yhteensä hieman yli 291  000 euroa. Näistä valtaosa oli ansiotuloja, pääomatuloja hänelle kertyi reilut 300 euroa.

Kolmantena oli Jyrki Katainen (kok.), joka toimii Sitran yliasiamiehenä. Hän siirtyi Sitraan viime vuonna ja tienasi yhteensä 213  000 euroa verotettavia ansio- ja pääomatuloja. Näistä valtaosa oli ansiotuloja, pääomatuloja hänelle kertyi noin 400 euron edestä.

Neljänneksi eniten viime vuonna tienasi nykyinen pääministeri Sanna Marin (sd.), jonka tulot nousivat viime vuonna huomattavasti toissa vuodesta. Viime vuosi oli Marinin ensimmäinen kokonainen vuosi pääministerinä. Marinilla oli verotettavaa ansiotuloa noin 206  000 euroa. Verotettavia pääomatuloja ei hänelle kertynyt.

Entisistä pääministereistä Alexander Stubb (kok.) tienasi verotettavia ansiotuloja noin 15  000 euroa ja nolla euroa pääomatuloja. Suomen verotietoihin voi vaikuttaa se, että Stubb työskentelee nykyisin ulkomailla. Hän toimii professorina ja yksikön johtajana Italian Firenzessä toimivassa EU-yliopistossa. 


Oikaisu 10.11. klo 11.44: Korjattu jutun loppuosiota: Mari Kiviniemi pääministereistä toiseksi eniten tienannut, Jyrki Katainen kolmas. Täydennetty Kiviniemen tiedot. 

Lue myös:

    Uusimmat