Miten kauneudenhoidon rutiineja kannattaa muuttaa talvisin?

Ihon suojaaminen on avainasia talvisessa kauneudenhoidossa.

Hilseileekö sinun ihosi talvisin? Talviset iho-ongelmat ovat yleinen vaiva. Joe Blascon kouluttaja Milla Stenmanin mukaan kuivuva talvi-iho tarvitsee hoidokseen täyteläisen voiteen ja kosteuttavia seerumeja. Couperosaa voi häivyttää vihreään taittuvalla hoitovoiteella. Poimi Stenmanin vinkit talteen.

• Couperosa-ihoa kannattaa hoitaa laittamalla meikkivoiteen alle hyvin rauhoittava ja suojaava voide. Voide voi olla väriltään myös vihreä, jolloin se neutraloi ihon punoitusta.

• Poskipuna tuo väriä yksiväriselle iholle. Poskipunan sävyjen käytössä ei ole rajoituksia. Haluatko vaikkapa yhdistää poskipunan värin jonkun vaatteen sävyyn?

• Mielikuvat eri vuodenaikatyypeistä pitäisi unohtaa. Meikkaaminen rajoittuu, jos ihminen ajattelee olevansa esimerkiksi "talvi" tai "kesä".

• Meikkivoiteet eivät kuivata talvi-ihoa, vaan suojaavat sitä pakkaselta ja viimalta. Meikkivoide kannattaa talvisin levittää iholle aina ennen ulosmenoa, koska se toimii suojana sään ja ihon välissä.

• Talvista, kuivaa ihoa voi hoitaa vaihtamalla päivävoiteen täyteläisempään voiteeseen sekä käyttämällä kosteuttavia naamioita ja seerumeja.

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat