Mainos

Näin syntyy täydellinen ansioluettelo

Ansioluettelo sisältää elämäsi pienoiskoossa, ja siksi moni tuskailee sen kirjoittamisen kanssa. Wikihow.com neuvoo neuvottomia.

Ansioluettelon kirjoittamiseen on muutama nyrkkisääntö, joita noudattamalla onnistut. Myös yleisimpiä virheitä kannattaa vältellä.

Kirjoita itsestäsi

Älä keskity vastuualueisiisi työpaikalla, vaan muista kertoa, mitä saavutit! Kukaan ei jaksa lukea listamaista selontekoa elämäsi vuosikymmenistä. Jokainen voi viettää vuosikymmeniä työpaikallaan, mutta kuinka monella on esittää suosituksia ja ansioita urastaan? Sinulla taatusti on, joten älä jumitu kuivaan aikajanaan.

Työnantaja ei voi arvata, että olet loistava ryhmätyöskentelijä, jollei ansioluettelossasi ilmoiteta niin. "Auttoi myyntiosastoa lisäämään myyntiään x-prosenttia" on jo vaikuttava meriitti, toisin kuin "olen nopea oppimaan".

Älä kirjoita, mitä työtehtäviisi kuului. Työpaikkailmoituksessa saatetaan kertoa työn sisältävän myyntiä, mutta ansioluettelossasi voit hyvin käyttää aktiivisia verbejä. Kirjoita itsestäsi!

Älä käytä fontteja, asemointeja, värejä tai kuvanmuokkausta, ellet ole ammattilainen. Liiallinen taiteilu saa hakemuksesi näyttämään naurettavalta, eivätkä varjostukset tai värit saa sitä erottumaan joukosta ainakaan hyvällä tavalla.

Pakota hänet soittamaan

Ansioluettelon on tarkoitus saada sinut näyttämään hyvältä, joten kunhan et valehtele, kaikki keinot ovat sallittuja. Myy itsesi ja osaamisesi. Mainosta tekemiäsi voittoja! Jos et ole varma, paljonko voittoa olet projektissasi tehnyt, pyöristä alaspäin.

Ansioluettelo on kuin ensitreffit; sen tarkoitus on saada työnanataja kiinnostumaan ja soittamaan. Jos hakemuksia tulee satoja, työnantaja uhraa jokaisen lukemiseen kenties kymmenen sekuntia. Älä siis satuile. Näytä vain parhaat puolesi, äläkä lavertele kaikkea. Luettelosta löytyvät vain parhaat saavutuksesi - jos työnantaja haluaa tietää lisää, hänen täytyy tarttua puhelimeen.

Varo ikäsyrjintää

Mikäli sinulla on valtavasti kokemusta, työnantaja saattaa ajatella, että joutuu maksamaan sinulle enemmän. Varo ikäsyrjintää! Listaa vain 15 vuotta työhistoriaasi. Jos valmistuit yliopistosta enemmän kuin kymmenen vuotta sitten, jätä valmistumispäivämäärä pois.

Jos suosittelijoita ei kysytä, niitä ei tarvitse mainita. Kenties tarjolla kuitenkin on mahtava suositus - entisen firmasi toimitusjohtaja haluaa ylistää sinua. Tässä tilanteessa pyydä häntä soittamaan tulevalle pomollesi ennen haastatteluasi. Tämä saa uuden työnantajasi ajattelemaan, että taidat olla aika mahtava tyyppi.

Kerro omista harrastuksistasi ne, jotka takaavat sinulle haastattelun. Ansioluettelon tarkoitus on päästä työhaastatteluun, joten kirjoita siihen vain asioita, jotka saavat työpaikan johtajan kiinnostumaan sinusta lisää. Melontaharrastuksen voi mainita hakiessaan paikkaa urheiluvälinekaupasta, mutta raksahommissa siitä tuskin on hyötyä.


Teksti: Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.