Näin syntyy Mikko Koivun ensimmäinen maali Columbus-paidassa – SM-liigasta tuttu hyökkääjä riemastutti kikallaan

Täksi kaudeksi Columbus Blue Jacketsiin siirtynyt Mikko Koivu iski ensimmäisen maalinsa uudessa joukkueessaan yön NHL-kierroksella. Columbus voitti vieraskaukalossa Floridan voittomaalikilpailun jälkeen 3–2.

Koivu teki suuren loikan viime kauden jälkeen, kun hän siirtyi 16 Minnesota-vuoden jälkeen Columbukseen. Ura uudessa seurassa on alkanut mainiosti.

Koivu avasi pistetilinsä heti ensimmäisessä ottelussaan ja toisessa ottelussa oli ensimmäisen maalin vuoro. Suomalaiskeskushyökkääjä vei joukkueensa 1–0-johtoon ottelun avauserässä.

Eric Robinson löysi hienosti maalin kulmalle nousseen Koivun, eikä tämä erehtynyt.

Pääkuvan videolla perjantaiaamun Tulosruutu kertoo Koivun maalista ja käy läpi yön suomalaisonnistumisia.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella suitsutti varauksetta 37-vuotiasta suomalaista ottelun jälkeen. Tortorella kiitteli Koivun monipuolisuutta ja luotettavuutta. Suomalaissentteri pelasi ottelussa 12 minuuttia.

– Lopussa oli pari vaihtoa, kun peli oli tasan. On hienoa, että hänet voi laittaa jäälle, ja tiedän, että hän hoitaa homman. Luotan häneen ja olen todella iloinen, että minulla on hänen monipuoliset kykynsä käytössäni.

Suomalaiset olivat muutenkin Floridan illassa hyvin esillä. Floridan Eetu Luostarinen nosti joukkueensa 2–2-tilanteeseen ja jatkoajalle kolmannen erän osumallaan. Columbuksesta Floridaan täksi kaudeksi siirtyneelle Markus Nutivaaralle kirjattiin osumasta syöttöpiste.

Columbus oli lopulta parempi voittomaalikilpailussa, jonka ratkaisi SM-liigaa KalPassa pelannut Alexandre Texier. Texierin osuma oli varsinaista taidetta, sillä mies ujutti kiekon Florida maaliin yhdellä kädellä. Voit katsoa Texierin taidonnäytteen alta.