Miro Heiskanen säkenöi Detroitia vastaan – tarjoili JYPistä tutulle sentterille unohtumattoman illan

Dallas Starsin suomalaispuolustajan Miro Heiskasen syöttömylly jauhoi tulosta yön NHL-kierroksella Detroit Red Wingsiä vastaan.

Viime kauden pudotuspeleissä puolustajien pistepörssin voittanut Heiskanen keräsi kolme syöttöpistettä Dallsin kaataessa Detroitin maalein 7–3.

Lähes 24 minuuttia ottelussa pelannut Heiskanen sai syöttöpisteen joukkueensa ensimmäiseen, neljänteen ja viidenteen osumaan.

Etenkin syöttö JYPissä kuluvalla kaudella piipahtaneen Ty Dellandrean NHL-uran avausosumaan oli upea. Heiskanen lähetti siniviivalta kovan ja millintarkan syötön maalinedustalle, eikä Dellandrean tarvinnut kuin laittaa lapa väliin. Dallas siirtyi maalilla 5–3-johtoon.

Voit katsoa maalia alta tai tästä linkistä.

Heiskanen oli kauden aiemmissa kolmessa ottelussa kerännyt yhden syöttöpisteen, mutta nosti kertarysäyksellä kauden saldonsa neljään pisteeseen neljässä ottelussa.

Starsin toinen suomalaispuolustaja Esa Lindell  ei noussut pisteille, mutta pelasi kunnioitettavat 23 minuuttia. Roope Hintz ja Joel Kiviranta olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Detroitin Valtteri Filppula iski joukkueensa avausosuman.