Mainos

Näin selviät laskujen maksamisesta vaikeinakin aikoina

Palkkapäivään on vielä tovi, mutta laskut pitäisi maksaa. Kaikille tulee yllättäviä menoja, joita ei ole voinut mitenkään ennakoida. Näin vältät maksukehotukset, perintäkulut sekä palveluiden katkeamisen.

Monelle suomalaiselle laskujen maksaminen ajallaan on vaikeutunut viime aikoina hintojen nousun vuoksi. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio helmikuussa 2023 oli 8,8 %, kun alkuvuodesta 2021 se oli vain 0.9 %. Erityisesti sähkölasku on ollut monelle painajainen tänä talvena sähkön hinnan nousun vuoksi.

Intrumin tutkimuksen mukaan arviolta noin joka kolmas suomalainen painii sähkö- tai kaasulaskun maksamisen kanssa tulevan vuoden aikana ja yhtä suuri osa on joutunut jättämään laskun maksamatta jo viime vuoden aikana. Tutkimuksen mukaan myös yli seitsemän kymmenestä suomalaisesta on huolissaan päivittäistavaroiden ja energian nousevien hintojen vaikutuksista taloudelliseen hyvinvointiinsa.

Erityisen huolissaan tilanteesta ovat muun muassa perheelliset, joissa päivittäistavaroihin liittyvät kulut ovat korkeammat verrattuna muihin talouksiin. Kotitalouden henkilömäärän kasvaessa myös kulutus kasvaa ja näin ollen huoli laskujen maksamisesta lisääntyy. 

Lasten harrastusten, vakuutusmaksujen ja päivittäistavaroiden kulujen lisäksi saattaa tulla yllättäviä menoja, joita ei ole voinut ennakoida. Esimerkiksi kodin elektroniikan hajoaminen tai vaikkapa auton korjauskulut.

Näin vältät maksukehotukset, perintäkulut ja palveluiden katkeamisen

Vaikka yllättävät kulut ovat ikäviä, eikä niihin voi läheskään aina varautua, on tilanteeseen kuitenkin ratkaisu. Laskujen maksamiseen ajallaan on olemassa vaihtoehtoja, vaikka tilillä ei juuri sillä hetkellä olisikaan tarpeeksi rahaa.

Kun laskun maksaminen ei onnistu ajallaan, kannattaa asia hoitaa kuntoon mahdollisimman pian. Maksamatta jätetyn laskun myötä voi nimittäin menettää luottotiedot tai jopa joutua ulosottoon. 

Jo yhden laskun maksamatta jättäminen voi johtaa maksuhäiriömerkintään, joka vaikeuttaa merkittävästi vuokra-asunnon, lainan tai vakuutuksen saamista. Tilanteen voi korjata kuitenkin helposti. Yleisin tapa selvittää tilanne on pyytää lisää maksuaikaa. 

Moni on saanut apua laskujen maksamiseen suomalaiselta luotettavalta maksuaikapalvelulta PayUpilta, jonka avulla on mahdollista saada maksuaikaa laskujen maksamiseen. PayUp antaa myös mahdollisuuden maksaa laskut osissa tai vaikkapa luottokortilla. 

PayUp on suomalainen maksuaikapalvelu

PayUp ei ole pikavippi, vaan se on suomalainen maksuaikapalvelu. PayUpin avulla maksuajan hakeminen useammalle laskulle kerrallaan onnistuu parilla klikkauksella, ja vältyt jonottamiselta eri laskuttajien asiakaspalveluihin.

”Äitini maksoi minun ison sähkölaskun laskun eilen PayUpin maksuaikapalvelulla. Tosi hienoa, että tällainen palvelu on olemassa, niin nyt isommatkin laskut pystyy maksamaan ajallaan, ja miksei myös pienemmätkin!! :) Onko tämä täysin suomalainen palvelu? Kiitos!” 

 ”Kiitos paljon avustanne!! Olemme palveluunne todella tyytyväisiä, ja teistä oli suuri apu tässä laskunmaksu asiassa! :) Mukavaa viikon jatkoa!” 

Palvelu sopii kaikille, jotka ovat joskus maksaneet laskuja – ajoissa tai myöhässä. Palvelu ei sido sinua kuukausikäyttäjäksi, vaan maksat palvelusta vain silloin, kun tarvitset maksuaikaa.

Mikäli kaipaat maksuaikaa laskuillesi, apua laskujen hallintaan tai yleistä mielenrauhaa maksamiseen lataa PayUp sovelluskaupasta.


  
MAINOS Payup lataa


Lue myös:

    Uusimmat